Antena 3 CNN Politică Geoană cere colegilor să nu mai lanseze "discuţii de vacanţă" pe seama sa şi a reformării PSD

Geoană cere colegilor să nu mai lanseze "discuţii de vacanţă" pe seama sa şi a reformării PSD

Geoană cere colegilor să nu mai lanseze "discuţii de vacanţă" pe seama sa şi a reformării PSD
Sursa foto: Mircea Geoanã
06 Ian 2010   •   14:38

Liderul PSD, Mircea Geoană a facut miercuri apel la proprii colegi de partid să se abţină de la declaraţii şi să înceteze cu atacurile la adresa sa, pentru ca partidul să se concentreze mai mult pe problemele reale ale ţării cum ar fi bugetul si să-şi păstreze opiniile privind problema reformării partidului pentru Congres. Atacurile lansate în vacanţa de iarnă de Miron Mitrea, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu şi Ion Iliescu la adresa prestaţiei conducerii actuale a PSD pare a-l fi lăsat rece pe Geoană întors bronzat după concediul din State. Comentarii şi discuţii de vacanţă care nu-şi aveau locul între Crăciun şi Sfântul Ioan, crede liderul PSD care şi-a îndemnat colegii de partid să aştepte Congresul pentru a pune pe masă problema necesităţii reformării acestei formaţiuni politice.
?Sugerez tuturor colegilor mei să păstreze acest tip de comentarii şi ceea ce consideră că este bine pentru partid pentru momentul în care în forurile statutare vom lua deciziile cuvenite - Consiliul Naţional, Congresul partidului. Va fi timp suficient pentru a discuta despre toate aceste lucruri. Se poate veni cu un început de prezentare de model idelogic şi de propunere pentru partid pentru perioada următoare, dar descurajez aceste discuţii de vacanţă. Între Crăciun şi Sf. Ion, de obicei sunt foarte mulţi politicieni care mai degrabă consumă timpul cu astfel de subiecte. Adevăratele probleme sunt pensionarii şi salariaţii care vor avea vremuri grele? a afirmat liderul PSD.
El a apreciat că PSD ar trebui să se comporte în această perioadă ca principalul partid de opoziţie în mod ?articulat şi unitar? şi să se concentreze pe discuţiile legate de tema bugetului.
"În acest moment ţara are nevoie de un Partid Social-Democrat, principala forţă a opoziţiei, care să fie coerent şi articulat, care să vorbească despre problemele românilor, nu despre problemele funcţiilor din partidul nostru. De aceea, recomandarea mea este de a ne concentra pe discuţia asupra bugetului" a susţinut Geoană.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstasea scris recent păe blogul său că PSD riscă să devină un partid mic, de rangul doi, destructurat, incapabil să câştige alegerile, cu prea multe centre de comandă şi că, în această situaţie, există pericolul să rămână în continuare în opoziţie, iar Pdl la guvernare. "PDL, exceptând excesele antidemocratice şi lipsa de ideologie, este copia noastră de mai demult. Un partid organizat, cu forţă teritorială, cu verticală decizională, unit în jurul unor ţeluri comune. Prin comparaţie, noi suntem dezorganizaţi, cu zone geografice descoperite şi cu multe, prea multe centre de comandă care generează incapacitatea unirii pentru atingerea unui scop şi, de asemenea, neputinţa susţinerii şi a impunerii unor proiecte. Cel mai grav nu este că am ajuns din nou în opoziţie ci, că în felul în care ne mişcăm acum, nu o sa ieşim foarte repede din ea", avertizează Adrian Năstase.

Într-o postare din 30 decembrie intitulată "PSD umilit de hrebenciuci", senatorul Miron Mitrea aprecia la rândul său că în PSD este nevoie de o perioadă de linişte, în care toţi să se gândească la reconstrucţia partidului, dar că el nu se poate conforma să stea liniştit când vede cum partidul nu are resursele necesare să participe cu un candidat propriu la alegerile din colegiul 1 Bucureşti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close