Antena 3 CNN Politică Geoană despre Voicu: Graba cu care se cere arestarea unui senator mi se pare excesivă (VIDEO)

Geoană despre Voicu: Graba cu care se cere arestarea unui senator mi se pare excesivă (VIDEO)

Geoană despre Voicu: Graba cu care se cere arestarea unui senator mi se pare excesivă (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoanã
10 Mar 2010   •   17:09

Graba de a trimite pe cineva în arest, deşi nu constituie un pericol social, ridică numeroase semne de întrebare asupra justeţei sale, a declarat miercuri preşedintele Senatului, Mircea Geoană după primirea solicitării ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive în cazul senatorului PSD, Cătălin Voicu, acuzat de luare de mită şi fals în înscrisuri. Geoană a aprecizat că problema ridicării imunităţii lui Voicu va fi luată în discuţie de plenul Senatului numai după ce comisia juridică va formula ?într-un termen rezonabil? un punct de vedere în urma analizării documentaţiei care însoţeşte cererea MJ. În ceea ce priveşte poziţia PSD faţă de acest caz, Geoană a explicat că se va lua o decizie la Biroul Permanent Naţional de luni.

?E o decizie pe care PSD o va analiza. Cu titlu personal, cred că această grabă de a trimite în arest, în condiţiile în care nu prezintă un pericol social, sau public, evident, ţinând cont că este şi un om cu experienţă în structurile statului român, mie mi se pare un lucru excesiv, cu titlu personal, dar poziţia partidului va fi precizată săptămâna viitoare, la Biroul Permanent. Este o situaţie inedită? a comentat Geoană solicitarea de arestare remisă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu către Senat.

Întrebat când crede că se va dezbate în plen posibilitatea ridicării imunităţii parlamentare pentru senatorul social-democrat, Geoană a explicat că într-o primă etapă comisia juridică va trebuie să analizeze documentaţia care a însoţit cererea pentru a formula un punct de vedere.



?Depinde de opinia celor din comisia juridică care trebuie să spună de cât timp este nevoie pentru consultarea documentelor primite. Nu ne putem pronunţa pe fond. Decizia nu este a mea ci a Biroului Permanent şi a Comisiei juridice în funcţiile de documentele şi probele de analizat? a mai explicat Geoană,

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close