Antena 3 CNN Politică Geoană propune referendum în 2011 pentru o modificare amplă a Constituţiei

Geoană propune referendum în 2011 pentru o modificare amplă a Constituţiei

Geoană propune referendum în 2011 pentru o modificare amplă a Constituţiei
Sursa foto: Mircea Geoanã
22 Feb 2010   •   15:28

PSD doreşte o reformă radicală a Legii Fundamentale şi nu modificarea acesteia pentru trecerea la parlamentul unicameral, a declarat luni, preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană, care a încercat să explice astfel refuzul partidului său de a sprijini propunerea PDL de creare a comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei. Mai mult, Geoană a propus organizarea în 2011 a unui referendum pentru modificarea Constituţiei.
?Eu aş insista ca un referendum pe modificarea Constituţiei să aibă loc într-un an neelectoral. 2011 să fie un referendum pentru modificarea Constituţiei. Eu sunt adeptul unei reforme radicale a Constituţiei?, a declarat şeful Senatului, după decizia şedinţei Birourilor Permanente reunite ale celor două camere, de respingere a înfiinţării unei comisii parlamentare pentru revizuirea Legii Fundamentale.

În opinia preşedintelui Senatului, ?această amânare reprezintă un gest de responsabilitate?.
?Dacă PD-L doresc să facă din parlamentul unicameral o temă de campanie nu au decât să o facă fără noi. Într-un fel mi s-a părut o forţare convocarea Biroului Permanent reunit. Dacă domnul preşedinte Băsescu doreşte să modifice Constituţia poate să o facă la iniţiativa Guvernului. Cred că aceste zile, câteva săptămâni de dezbatere vor oferi timpul pentru partidele politice. Nu suntem de acord să modificăm Constituţia şi să ne prezentăm la referendum strict pe Parlament unicameral sau bicameral. Vrem să discutăm despre ce fel de tip preşedinte are nevoie România. Eu aş insista ca un referendum pe modificarea Constituţiei să aibă loc într-un an neelectoral. 2011 să fie un referendum pentru modificarea Constituţiei. Eu sunt adeptul unei reforme radicale a Constituţiei?, a spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close