Antena 3 CNN Politică Geoană: PSD exclude varianta unei alianţe guvernamentale

Geoană: PSD exclude varianta unei alianţe guvernamentale

Geoană: PSD exclude varianta unei alianţe guvernamentale
06 Mar 2008   •   18:15

Mircea Geoană, preşedintele PSD, a declarat, joi, că există posibilitatea ca partidul pe care îl conduce să nu poată guverna singur. Liderul PSD spune că va încerca formarea unui guvern monocolor social-democrat cu susţinere parlamentară din partea unui partid, după modelul în care a funcţionat Cabinetul Năstase.

Geonă nu împărtăşeşte opinia deputatului liberal Crin Antonescu cum că ar fi posibilă o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC-UDMR, după alegeri.

În cazul în care PSD nu va putea pune în practică opţiunea exprimată de Geoană, membrii partidului vor lua în calcul o alianţă politică guvernamentală cu un partid care să le permită atingerea majorităţii parlamentare. Totuşi, Mircea Geoană nu a menţionat vreun nume de grupare politică, cu care PSD să se alieze.

Declaraţiile au fost făcute de liderul PSD în urma unei întrevederi cu Alfred Gusenbauer, cancelarul Austriei. La întâlnire s-a discutat despre reuniurea Consiliului European de săptămâna viitoare, despre posibilitatea ca Austria să se implice în modernizarea infrastructurii energetice şi financiar-bancare româneşti, precum şi despre vizita pe care Geoană o va face, în curând, la Viena.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close