Antena 3 CNN Politică Geoană: PSD nu va vota un proiect de buget cârpit, ci unul modificat strctural (VIDEO)

Geoană: PSD nu va vota un proiect de buget cârpit, ci unul modificat strctural (VIDEO)

Geoană: PSD nu va vota un proiect de buget cârpit, ci unul modificat strctural (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoanã
06 Ian 2010   •   13:58

Parlamentarii PSD nu vor vota proiectul de buget de stat pe anul 2010 dacă nu va găsi în comisiile de buget-finanţe şi în plenul parlamentului deschidere faţă de anumite modificări structurale şi strategice propuse prin cele peste 2000 de amendamente social-democrate, a declarat miercuri liderul PSD, Mircea Geoană. În opinia preşedintelui social-democrat, proiectul de buget propus de Guvernul Boc nu răspunde principalelor priorităţi al anului 2010: lupta împotriva crizei economice şi păstrarea locurilor de muncă pentru români. Geoană a arătat că partidul său nu va accepta doar cârpeli ale acestui buget în favoarea unor parlamentari şi a colegiilor pe care le reprezintă, ci se va mulţumi numai cu modificări esenţiale care să privească printre altele transparenţa banului public, investiţiile pentru muncă, dezvoltarea rurală şi descentralizarea statului.

"Pe fond este un proiect de buget care nu răspunde priorităţii momentului: lupta împotriva crizei. Nu conţine banii necesari pentru agricultură, educaţie, sănătate, iar investiţiile sunt extrem de puţine", a susţinut Mircea Geoană.



Potrivit liderului social-democrat, parlamentarii PSD au pregătit peste 2.000 de amendamente care vor fi prezentate spre analiză Comisiei de buget-finanţe.

"Estimăm o accentuare a crizei, că BNR va duce greul crizei. Acest buget este construit pe aceeaşi meteahnă veche. Avem câteva categorii de amendamente: cele fireşti ale parlamentarilor care-şi reprezintă comunittea, unele care se referă la descentralizare, la transparenţă. Votul nostru va fi condiţionat de câteva modificări structurale. Elementele de noutate nu sunt acolo", a declarat, astăzi, preşedintele PSD şi al Senatului, Mircea Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close