Antena 3 CNN Politică Geoană spune nu lui Băsescu: Este inutil, data discutării în plen a moţiunii de cenzură, deja stabilită

Geoană spune nu lui Băsescu: Este inutil, data discutării în plen a moţiunii de cenzură, deja stabilită

Geoană spune nu lui Băsescu: Este inutil, data discutării în plen a moţiunii de cenzură, deja stabilită
Sursa foto: Intact Images
10 Iun 2010   •   17:28

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră că cererea preşedintelui Băsescu pentru devansarea dezbaterii moţiunii este inutilă, data discutării în plen a demersului PSD fiind deja stabilită. În opinia lui Geoană, preşedintele nu are nicio prerogativă în a face recomandări Parlamentului vizavi de datele la care se dezbat moţiuni de cenzură.

Geoană a invocat cutuma parlamentară arătând că în cazul moţiunilor de cenzură din anii trecuţi, a existat, de fiecare dată, câte o săptămână între lecturarea şi dezbaterea şi votarea acestor documente.
El a mai atrs atenţia că decizia privind programarea calendarului legat de moţiunea de cenzură a fost luată în unanimitate în Birourile Permanente ale Parlamentului.
"Domnul Mircea Geoană consideră că data este bine stabilită, ceea ce este o eroare şi un abuz", a  reacţionat  Anca Boagiu, vicepreşedinte al Senatului.
Ea a susţinut că preşedintele Senatului ar trebui să convoace de urgenţă Birourile Permanente reunite şi să stabilească o nouă dată pentru dezbaterea moţiunii de cenzură.
Potrivit senatorului PDL, scrisoarea transmisă de şeful statului este "mai mult decât binevenită", deoarece conţine clarificări pe care conducerile celor două Camere nu le-au avut în momentul în care au fost decise termenele în ceea ce priveşte dezbaterea moţiunii de cenzură.
Anca Boagiu a adăugat că scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu vizează termenele aşa cum au fost ele stabilite de decizii ale Curţii Constituţionale.
"Este foarte clar că dezbaterea şi votul la moţiune se dă la trei zile de la prezentarea în plen, ceea ce ar însemna, ca termen, ziua de sâmbătă. PDL este pregătit să participe şi la Birourile Permanente reunite, care să schimbe termenul, şi la votul pe moţiune", a adăugat vicepreşedintele Senatului.
Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, atrăgând atenţia că s-au luat decizii care sunt în afara termenelor stabilite prin Constituţie şi hotărâri ale Curţii Constituţionale.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close