Antena 3 CNN Politică Ghiţă neagă că-l cunoaşte pe fostul director Hidro, procurorii au interceptări cu discuţii între ei

Ghiţă neagă că-l cunoaşte pe fostul director Hidro, procurorii au interceptări cu discuţii între ei

Ghiţă neagă că-l cunoaşte pe fostul director Hidro, procurorii au interceptări cu discuţii între ei
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Iun 2015   •   20:12

Deputatul Sebastian Ghiţă a spus, azi, că nu îl cunoaşte pe fostul director al SC Hidro Prahova Dumitru Pantea. Ghiţă susţine că este Dumitru Pantea "principalul denunţător" în dosarul instrumentat de DNA Ploieşti. Cu toate acestea în documentele procurorilor apar interceptări ale unor discuţii între cei doi. La ieşirea de la DNA Ploieşti, Ghiţă a spus că nu îi cunoaşte pe funcţionarii firmei Consiliului Judeţean Prahova, SC Hidro Prahova şi că, în acest context, nu avea cum să facă presiuni asupra lor pentru ca asocierea din care făcea parte firma lui Iulian Herţanu, SC Grossmann Engineering Group, să obţină contractul şi să deconteze fonduri europene derulate prin Hidro Prahova.

"Astăzi această chestiune Grosmann nici nu ştiu dacă mai are vreun prejudiciu. Nici nu ştiu dacă atunci când au făcut expertiza tehnică nu cumva nu au descoperit că lucrările erau făcute, că evită să spună domnii procurori. Dar, dacă mă întrebaţi, ceea ce au inventat atunci cu Grossmann şi cumnatul lui Ponta că nu şi-a făcut lucrările, astăzi, văd în expertiză că nu-i aşa. Astăzi văd că ei efectuaseră 70 la sută din lucrări şi primiseră 30 la sută din bani. (?) Mai ştiu şi am mai spus faptul că eu l-am cunoscut pe cumnatul primului ministru al României după doi ani de zile. Că nu am cunoscut nici un funcţionar de la Hidro, nici astăzi nu-i cunosc. Nici pe martorii lor, nici pe martorii sub acoperire, nici pe funcţionari. Eu nu i-am cunoscut, darmite să numesc în funcţii sau să fac presiuni. Nici astăzi principalul denunţător care este protejat de procuratură, acel domn care a făcut Prahova să piardă 160 de milioane de euro, nici astăzi acel om nu este verificat de procurori", a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la DNA.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close