Antena 3 CNN Politică GREŞELI şi omisiuni, în declaraţiile de avere ale aleşilor

GREŞELI şi omisiuni, în declaraţiile de avere ale aleşilor

GREŞELI şi omisiuni, în declaraţiile de avere ale aleşilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Iun 2015   •   13:11

Aleşii au început să îşi publice cele mai noi declaraţii de avere. Astfel, aflăm că înainte să fie cercetată de DNA, Elena Udrea a apucat să vândă un imobil şi un teren şi să investească în afacerea de la Nana mai bine de jumătate de milion de lei. 


De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a ales cu o soţie înstărită, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a omis să treacă câştigurile din vânzarea volumului "Pas cu pas".
 
Conform ultimei declaraţii de avere, publicată în urmă cu doar câteva zile, Elena Udrea a câştigat în luna octombrie a anului trecut 260.000 de euro din vânzarea unui imobil şi a terenului aferent. De asemenea, fostul ministru al Turismului a investit în afacerea de la Nana. De la ultima declaraţie de avere şi pâna acum, Udrea şi-a împrumutat propria firmă cu peste un milion de lei. Alte câteva sute de mii de euro au fost investiţi în celelalte două firme la care Elena Udrea este acţionar. Din ultima declaraţie de avere rezultă însă şi diferenţe mari între suprafaţa terenurilor pe care Udrea le deţine în judeţul Călăraşi. Dacă în declaraţia de anul trecut apăreau peste 140 de hectare deţinute în comuna Sohatu, în declaraţia din acest an mai apar doar 13 hectare. 
 
Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-a publicat cea mai recentă declaraţie de avere. Conform acesteia, după mariajul cu actuala sa soţie, Zgonea s-a ales cu o casă în Vălenii de Munte şi cu un apartament în Bucureşti. Soţia sa mai deţine bijuterii în valoare de 5.000 de euro şi un cont în care sunt depuşi aproape 4.000 de euro. Conform declaraţie de avere, Laura Carmen Zgonea ocupă postul de consilier la Ministerul Transporturilor, asta după ce a lucrat la cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor, de unde Zgonea a transferat-o pentru a nu fi acuzat de conflict de interese. 
 
Şi preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a publicat ultima declaraţie de avere. În document nu sunt trecute veniturile pe care şeful statului le-a câştigat din vânzarea volumului "Pas cu pas", unul din cele mai bine vândute volume de anul trecut. 
 
 
DECLARAŢIA DE AVERE A ELENEI UDREA, PLINĂ DE GREŞELI
- 260.000 de euro din vânzarea unui imobil şi a terenului aferent
- 500.000 de lei, investiţie în afacerea de la Nana
- investiţii în firme la care este acţionar
- 13 ha de teren în comuna Sohatu
 
 
VALERIU ZGONEA, MAI BOGAT CU AVEREA SOŢIEI
- o casă în Vălenii de Munte
- un apartament în Bucureşti
- bijuterii ale soţiei, de 5.000 de euro 
- cont al soţiei, de 4.000 de euro
 
 
IOHANNIS, DUPĂ CASE DIN MEDITAŢII, BANI DIN SCRIS
- venituri câştigate din vânzarea volumului "Pas cu pas" 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close