Antena 3 CNN Politică Miniştrii din echipa lui Dacian Cioloş, audiaţi de comisiile de specialitate. Aviz favorabil la ordinul partidelor, la Justiţie

Miniştrii din echipa lui Dacian Cioloş, audiaţi de comisiile de specialitate. Aviz favorabil la ordinul partidelor, la Justiţie

Miniştrii din echipa lui Dacian Cioloş, audiaţi de comisiile de specialitate. Aviz favorabil la ordinul partidelor, la Justiţie
de S.T.    |    16 Noi 2015   •   14:47

Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş dau primul test. Ei răspund întrebărilor parlamentarilor despre modul în care vor să conducă ministerele pentru care au fost desemnaţi şi care le sunt priorităţile.

Audierile din comisii vor dura până diseară, iar mâine ar trebui să aibă loc votul de învestitură.

UPDATE - 
Adrian Curaj a fost avizat favorabil, în unanimitate, pentru funcţia de ministru al Educaţiei, de comisiile de specialitate din Parlament.

 
UPDATE - Aura Carmen Răducu, propusă pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate din Parlament.
 
UPDATE - Elisabeta Lipă, propusă de premierul desemnat, Dacian Cioloș, ca ministru al Tineretului și Sportului, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului.
 
UPDATE  - Profesorul Vlad Alexandrescu a fost avizat, luni, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcția de ministru al Culturii. Decizia a fost luată cu 25 de voturi 'pentru' și o abținere

UPDATE - Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului și Comisia pentru constituționalitate a Senatului l-au avizat favorabil, luni, pe Ciprian Bucur pentru funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.
 
UPDATE - Cristina Guseth, propusă pentru Ministerul Justiţiei, a fost avizată favorabil în comisia de specialitate din Parlament, parlamentarii cerând pauză de consultări înaintea votului final.
 
Steluţa Cătăniciu, chestorul Camerei Deputaţilor a demisionat din Comisia Juridică, după ce colegii săi au decis avizarea favorabilă a Cristinei Guseth. 
 
UPDATE - Patriciu Achimaş Cadariu a fost avizat favorabil, de comisiile de specialitate din Parlament, pentru a prelua funcţia de ministru al Sănătăţii, cu 25 de voturi "pentru" şi o abţinere.


UPDATE - Cristiana Paşca Palmer a fost avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Mediului, de comisiile de specialitate din Parlament, cu 26 de voturi "pentru" şi o abţinere, exprimată de actualul ministru de resort, deputata Graţiela Gavrilescu.
 
UPDATE - Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaților și Senat au acordat, luni, aviz favorabil ministrului propus să preia portofoliul Ministerului pentru Societatea Informațională, Marius-Raul Bostan.

UPDATEDan Marian Costescu, propus ministru al Transporturilor, a primit avizul comisiilor parlamentare care l-au audiat luni, cu 37 de voturi "pentru" şi 2 "împotrivă".  

UPDATE -  Ioan Dragoş Tudorache, propus ca şef al Cancelariei primului ministru, a primit, luni, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare.
 
UPDATE - Victoria-Violeta Alexandru, propusă pentru funcția de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.
 
UPDATE - Claudia Ana Costea, propusă pentru funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a primit luni aviz favorabil din partea comisiile reunite de specialitate din Parlament

UPDATE - Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcția de ministru al Energiei, a primit luni aviz favorabil, cu 36 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.
 
UPDATE Costin Grigore Borc, propus ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a primit aviz pozitiv din partea celor cinci comisii parlamentare care l-au audiat luni, cu 44 voturi "pentru" şi 0 voturi "împotrivă".

UPDATE - Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, a fost avizat favorabil, luni, în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget-Finanţe, în unanimitate, anunţând că printre obiectivele sale imediate fiind finalizarea bugetului pe 2016 şi asigurarea predictibilităţii fiscale.

UPDATE - Comisiile parlamentare pentru Agricultură l-au avizat, luni, în unanimitate, pe Achim Irimescu pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

UPDATE Dan Stoenescu, ministrul propus pentru Relaţiile cu românii din străinătate, a primit aviz favorabil. Stoenescu a primit 39 de voturi "pentru" şi patru voturi "împotrivă".

UPDATE-
Consilierul prezidenţial Lazăr Comănescu, propus la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, a primit, luni, din partea comisiilor de specialitate, un aviz favorabil. Ministrul propus pentru portofoliul Externelor a primit 40 voturi "pentru", o abţinere şi un vot "împotrivă", votul fiind secret, cu bileţele.

UPDATE-
Mihnea Motoc, ministru desemnat al Apărării Naţionale, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă ale celor două Camere ale Parlamentului, cu unanimitate de voturi.

UPDATE-
Primul dintre miniştrii propuşi de Dacian Cioloş care a obţinut avizul comisiei parlamentare este Petre Tobă, nominalizat pentru Ministerul de Interne. Petre Tobă i-a convins pe toţi parlamentarii.


UPDATE
- Petre Tobă, audiat în comisia de apărare: Este o mare responsabilitate pentru mine

Lazăr Comănescu, audiat în Comisia de politică externă: Propun să instituim întâlniri sistematice

UPDATE 13.00
- Audierile au început cu Lazăr Comănescu, ministrul propus să preia Externele.

Audierile vor continua cu Petre Tobă, candidat pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, care va fi prezent la comisia de apărare, urmat de Mihnea Motoc, propus pentru portofoliul Apărării.

Audierile pentru restul candidaţilor vor avea loc de la ora 15.00 şi, potrivit programului, ar urma să se încheie la ora 21.00, ultimul pe listă fiind ministrul desemnat al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Fiecare ministru desemnat va trebui să primească avizul comisiilor de specialitate, chiar dacă acesta este doar consultativ.

UPDATE
- Audierile miniştrilor în comisii încep astăzi la ora 13.00 şi vor dura până seara târziu la ora 22.00. Fiecare ministru desemnat va trebui să primească avizul comisiilor de specialitate, chiar dacă acesta este doar consultativ.

După încheierea acestei formalităţi, se va stabili o dată la care Guvernul Cioloş va fi votat în plenul reunit al Parlamentului.

Ştirea iniţială:

Lista cu posibilii miniştri ai viitorului Guvern va ajunge pe masa birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

După ce vor primi scrisoarea oficială trimisă de Dacian Cioloş, cele două birouri permanente se vor reuni pentru a decide programul audierilor în comisiile parlamentare.

Mai multe surprize în echipa lui Dacian Cioloş. Lista completă a guvernului propus

Fiecare ministru desemnat va trebui să primească avizul comisiilor de specialitate, chiar dacă acesta este doar consultativ. După încheierea acestei formalităţi, se va stabili o dată la care Guvernul Cioloş va fi votat în plenul reunit al Parlamentului.


În cazul în care primeşte numărul suficient de voturi, Dacian Cioloş va merge cu toţi miniştrii cabinetului său la Palatul Cotroceni şi vor depune jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.



×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close