Antena 3 CNN Politică Guvernul a adoptat măsurile de organizare a referendumului simultan cu alegerile prezidenţiale

Guvernul a adoptat măsurile de organizare a referendumului simultan cu alegerile prezidenţiale

Guvernul a adoptat măsurile de organizare a referendumului simultan cu alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Guvern
23 Oct 2009   •   15:51

Guvernul a adoptat, vineri, două hotărâri care permit organizarea referendumului pentru Parlamentul unicameral simultan cu alegerile prezidenţiale, a anunţat ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.
Primul articol al decretului prevede că populaţia este chemată să-şi exprime voinţa legat de trecerea la Parlament unicameral şi de reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. Băsescu a adăugat că cel de-al doilea articol cuprinde întrebările adresate populaţiei la referendum, la care cetăţenii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu": "Sunteţi de acord cu trecerea la parlamentul unicameral?" şi "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300?".
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a semnat decretul privind organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 în 22 noiembrie, o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.
Parlamentarii au avizat negativ, miercuri, în plenul reunit al celor două Camere, scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu privind convocarea unui referendum naţional în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale pe tema Parlamentului unicameral şi a reducerii numărului parlamentarilor la maximum 300.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close