Antena 3 CNN Politică Guvernul a decis: Alegeri locale pe 1 şi 15 iunie

Guvernul a decis: Alegeri locale pe 1 şi 15 iunie

Guvernul a decis: Alegeri locale pe 1 şi 15 iunie
12 Mar 2008   •   13:19

Primul tur al alegerilor locale va avea loc pe data de 1 iunie, iar turul doi pe 15 iunie, a decis miercuri Guvernul. Campania electorală va începe în data de 2 mai. Alegerile vor costa cu puţin peste 60 de milioane de lei, dublu faţă de scrutinul similar din 2004. Guvernul a adoptat miercuri patru hotărâri prin care este stabilită data alegerilor locale, calendarul şi cheltuielile alegerilor, precum şi numerotarea circumscripţiilor electorale.

În urmă cu patru ani, Executivul a alocat 323,74 miliarde lei vechi pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, sumă din care au fost asigurate peste 2.000 tone de hîrtie pentru tipărirea buletinelor de vot, confecţionarea a aproximativ 90.000 de ştampile şi aproape zece milioane de timbre autocolante aplicate pe cărţile de alegător.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu declarase înainte de decizia de miercuri că va face tot posibilul ca alegerile să nu se suprapună cu alte evenimente importante, astfel încât campania electorală să poată capta atenţia cetăţenilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close