Antena 3 CNN Politică Guvernul Ponta preia în actul de guvernare o idee a Elenei Udrea. Vezi despre ce e vorba

Guvernul Ponta preia în actul de guvernare o idee a Elenei Udrea. Vezi despre ce e vorba

Guvernul Ponta preia în actul de guvernare o idee a Elenei Udrea. Vezi despre ce e vorba
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Dec 2012   •   17:23

Guvernul va creşte de 10 ori impozitele pentru hoteluri privatizate şi nefolosite sau va răscumpăra acele unităţi lăsate în paragină, această a doua variantă fiind propusă de mai multe ori de fostul ministru de resort Elena Udrea pentru recuperarea hotelurilor vândute "pe nimic" de Guvernul Năstase, scrie Mediafax.
   
Măsurile sunt îndreptate împotriva investitorilor care au cumpărat în trecut hoteluri din patrimoniul statului, dar le-au scos ulterior din circuitul turistic, lăsându-le în paragină. Acesta măsuri sunt incluse în programul de guvernare prezentat de Guvernul Ponta II pentru intervalul 2013-2016.
   
Documentul prevede creşterea de 10 ori a taxelor şi impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite sau răscumpărarea de către stat a structurilor hoteliere privatizate şi lăsate în paragină, modernizarea şi reprivatizarea lor.
   
A doua variantă luată în calcul de Guvern a fost evocată de mai multe ori de către fostul ministru al Turismului Elena Udrea, susţinută inclusiv ca un reproş la adresa politicii de privatizare derulate de Guvernul condus de Adrian Năstase în 2001-2004.
   
Ultima declaraţie pe această temă a fost susţinută de Udrea în Parlament, în calitate de deputat, în luna septembrie, când a cerut continuarea investiţiilor iniţiate de PDL în infrastructura din Delta Dunării şi arăta că Guvernul Ponta trebuie să recupereze mai multe hoteluri privatizate "pe nimic" de Guvernul Năstase "către Sorin Ovidiu Vântu şi fraţii Micula".
  
În mai 2010, Udrea a anunţat de altfel că firma Hercules, controlată de omul de afaceri Iosif Armaş şi care administrează majoritatea hotelurilor din staţiunea Herculane, se află în executare silită, iar hotelurile urmează să fie repuse de către stat în circuitul turistic prin scoaterea la licitaţie.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close