Antena 3 CNN Politică Guvernul propune desfiinţarea magazinelor de etnobotanice. PDL susţine reorganizarea administrativ-teritorială a ţării

Guvernul propune desfiinţarea magazinelor de etnobotanice. PDL susţine reorganizarea administrativ-teritorială a ţării

Guvernul propune desfiinţarea magazinelor de etnobotanice. PDL susţine reorganizarea administrativ-teritorială a ţării
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Iun 2011   •   17:55

Primul ministru al României, Emil Boc, a declarat, după şedinţa de la Camera Deputaţilor de luni, că Guvernul a înaintat Parlamentului un proiect de lege, care va desfiinţa magazinele de etnobotanice. Proiectul de lege are în vedere faptul că interzicerea substanţelor cu efect psiho-activ, care sunt folosite la fabricarea produselor etnobotanice, nu face faţă realităţii.

Premierul explică necesitatea procedurii de urgenţă prin faptul că Guvernul poate emite Ordonanţe de Urgenţă care să incrimineze anumite substanţe, dar, în realitate, acestea sunt folosite în diferite combinaţii, rezultând substanţe diferite decât cele menţionate.

Legea are ca inspiraţie legislaţia poloneză, care este cea mai avansată ţară în ceea ce priveşte procesul de combatere a fenomenului magazinelor etnobotanice

Cea de-a doua temă discutată  în şedinţă a privit promovarea şi susţinerea reorganizării administrativ-teritoriale a ţării. Emil Boc a explicat că această reformă este necesară pentru o mai bună atragere a fondurilor europene şi pentru ca administraţia să fie mai aproape de cetăţeni.

Conform reformei propuse, atribuţiile care ţin în prezent de servicii deconcentrate sau de consiliile judeţene, ar  fi preluate de primării, unde cetăţeanul este cel mai aproape de administraţie, noile consilii judeţene ocupându-se doar de politicile de dezvoltare regională, absorbţie de fonduri, sau de distribuire a resurselor care vizează infrastructura ( investiţii, drumuri, mediu).

 



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close