Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc: Moţiunea de cenzură, şanse de 65-70% să treacă. Nu trece nimeni la PSD. Ponta îl contrazice

Hrebenciuc: Moţiunea de cenzură, şanse de 65-70% să treacă. Nu trece nimeni la PSD. Ponta îl contrazice

Hrebenciuc: Moţiunea de cenzură, şanse de 65-70% să treacă. Nu trece nimeni la PSD. Ponta îl contrazice
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
08 Iun 2010   •   11:58

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc crede că moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi are 65-70% şanse să fie adoptată. El a infirmat existenţa unor negocieri între PSD şi alţi parlamentri aparţinând partidelor de guvernământ sau eventualitatea trecerii unor parlamentari PDL sau UNPR la PSD.
"Nu am negociat cu nimeni. Nu a numărat nimeni (câte voturi lipsesc, n.r.) şi oricine vă spune cifre vă păcăleşte, vă rog să mă credeţi. Sincer vă spun", a precizat Hrebenciuc.
Hrebenciuc a opinat că "automat se poate schimba ceva, până în ultima clipă", dar a exclus migrarea unor parlamentare la PSD ca răsplată pentru eventual vot pozitiv în favoarea moţiunii de cenzură.
"Dar, oricum, cine vă dă cifre vă păcăleşte. Nu trece nimeni la PSD. Nu aţi văzut? Partidul forţă e PDL, deci nu avem ce să discutăm", a mai spus Hrebenciuc.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a reacţionatla afirmaţiile lui Hrebenciuc, arătând că liderul grupului din Cameră nu a fost mandatat să negocieze trecerea moţiunii de cenzură,

"Nu. Sunt preşedintele partidului. Domnul Dragnea este secretarul general. Fiecare dintre colegii noştri poate să discute, dar, sigur, eu iau decizia? a afirmat Ponta, întrebat dacă Hrenenciuc are mandat de negocire în această privinţă.

Ponta a precizat că PSD mai are nevoie de 20 sau 21 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc şi a arătat că social-democraţii sunt dispuşi să discute cu orice parlamentar din arcul guvernamental care va vota moţiunea.

"Orice fel de parlamentar care, sub presiunea oamenilor, a sindicatelor, a media, înţelege să voteze moţiunea de cenzură, da, vom discuta cu el. Nu trebuie să discut în spatele uşilor închise. O spun public. Obiectivul este mult prea important, acela de a nu lăsa să se aplice tăierile şi pentru acest obeictiv putem să discutăm cu absolut orice parlamentar", a spus Ponta.

El a recunoscut că promisiunea potrivit căreia cei care intră în PSD acum îşi vor păstra colegiul este un angajament între conducerea PSD şi grupurile parlamentare actuale.

"Este un angajament politic, care este al nostru, al PSD. Ce a spus domnul Dragnea, şi a spus foarte corect, da, orice parlamentar - şi au fost mulţi, în special din cei care au plecat de la noi la independenţi şi ar vrea să se întoarcă - iar poziţia domnului Dragnea e poziţia mea şi e poziţia partidului: dacă într-adevăr nu eşti de acord cu ce face Guvernul Boc, ai momentul adevărului la moţiunea de cenzură. După moţiunea de cenzură nu mai discutăm cu cei care au votat împotriva oamenilor", a mai spus Ponta.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost depusă, luni, la cabinetele preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Documentul a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD şi are titlul "Opriţi genocidul social!". Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc marţi în şedinţă, urmând să discute despre un calendar al dezbaterii moţiunii de cenzură.
Antena3.ro

×
Parteneri
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close