Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc şi Ghişe, campionii absenţelor în Parlament. Gabriel Oprea, nici o iniţiativă legislativă

Hrebenciuc şi Ghişe, campionii absenţelor în Parlament. Gabriel Oprea, nici o iniţiativă legislativă

Hrebenciuc şi Ghişe, campionii absenţelor în Parlament. Gabriel Oprea, nici o iniţiativă legislativă
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
21 Ian 2010   •   15:38

Social-democratul Viorel Hrebenciuc şi fostul liberal Dan Păsat sunt deputaţii care nu au onorat cu prezenţa lor niciuna dintre cele 168 de şedinţe de plen ale Camerei Deputaţilor în sesiunea parlamentară septembrie-decembrie 2009, se arată într-un raport de monitorizare a activităţii parlamentarilor, elaborat de Institutul pentru Politici Publice (IPP).
"Presupunem că, în lipsa mediatizării deciziei domniei sale (a lui Hrebenciuc, n.r.) de a nu fi prezent la lucrări, Departamentul economic (al Camerei, n.r.) a luat prompt măsurile pentru corelarea sumei din indemnizaţia demnitarului cu situaţia absenţelor din lunile septembrie-decembrie" notează autorii raportului.
Doar nouă deputaţi au fost prezenţi şi au votat la toate cele 168 de şedinţe de plen ale Camerei: Adrian Bădulescu, Gheorghe Ciobanu, Marius Dugulescu, Erdei Doloczki Istvan, Ovidiu Ganţ, Mircea Grosaru, Ciprian Florin Luca, Şerban Răzvan Mustea, Iuliu Nosa, majoritatea celor menţionaţi aflându-se la primul mandat de parlamentar.
La Senat, codaşi din punct de vedere al prezenţei sunt liberalul Ioan Ghişe şi democrat-liberalul Viorel Riceard Badea, care nu au votat niciodată în cele 212 şedinţe ale plenului Senatului din perioada septembrie-decembrie.
Liderii din punct de vedere al prezenţei şi voturilor în plenul Senatului sunt, pentru sesiunea analizată, democrat-liberalii Valentin Borza Dorel Constantin şi Ion Ruşeţ, care au votat la 78 la sută din şedinţele de plen.
La categoria iniţiative legislative, cel mai prolific parlamentar la Cameră este, potrivit IPP, democrat-liberalul Mircia Giurgiu, care a propus 114 proiecte de lege, dar care din punct de vedere al eficienţei nu şi-a văzut adoptate de Parlament decât patru iniţiative de acest fel. La Senat, campion în materie este liberalul Emilian Valentin Frâncu, cu 57 de iniţiative legislative depuse. Doar una a devenit însă lege.
Gabriel Oprea, care în decembrie a devenit ministru al Apărării, şi senatorii Daniel Savu şi Georgică Severin sunt parlamentarii care nu au avut până în prezent vreo iniţiativă legislativă.
Alţii au apelat la instrumentul declaraţiilor politice pentru a ridica de la tribuna Parlamentului o serei de probleme. Deputaţii Mircea Grosaru şi Daniela Popa şi senatorii Emilian Frâncu şi Dumitru Oprea conduc topul.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close