Antena 3 CNN Politică Ideea depunerii de către jurnalişti a declaraţiilor anuale de interese, respinsă de senatorii-jurişti

Ideea depunerii de către jurnalişti a declaraţiilor anuale de interese, respinsă de senatorii-jurişti

Ideea depunerii de către jurnalişti a declaraţiilor anuale de interese, respinsă de senatorii-jurişti
Sursa foto: Senat
09 Feb 2010   •   12:46

Senatorii jurişti au decis să respingă marţi amendamentul senatorului PDL, Iulian Urban prin care acesat propunea modificarea Legii ANI, în sensul ca şi jurnaliştii să intre sub incidenţa obligaţiei depunerii anuale de declaraţii de interese.
Urban a propus ca jurnaliştii din presa scrisă şi audio-vizual să aibă obligaţia să completeze o declaraţie de interese, aceste documente urmând a fi publicate pe pagina de internet a instituţiei de presă pentru care lucrează.
Senatorul PDL a invocat în sprijinul ideii sale necesitatea prevenirii şi descurajării acelor ?legături bolnăvicioase care s-au creat de foarte multe ori între mediul politic, banul public şi o parte din jurnalismul din România să reuşească să fie eliminate în bunul interes al tuturor părţilor implicate".
ONG-urile de profil s-au opus însă amendamentului lui Urban, iar parlamentarii social-democraţi din comisia juridică a Senatului le-a ţinut hangul. "Mă gândeam că PDL, prin vocea domnului Băsescu va da o lege împotriva mogulilor, dar văd că o dă împotriva jurnaliştilor", a afirmat în timpul dezbaterilor de astăzi, preşedintele comisiei, senatorul PSD, Toni Greblă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close