Antena 3 CNN Politică Iliescu intenţionează să propună amânarea Congresului PSD din cauza ?Generalului Iarnă?

Iliescu intenţionează să propună amânarea Congresului PSD din cauza ?Generalului Iarnă?

Iliescu intenţionează să propună amânarea Congresului PSD din cauza ?Generalului Iarnă?
Sursa foto: Ion Iliescu
11 Feb 2010   •   12:43

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu va propune în şedinţa Comitetului Executiv de luni amânarea Congresului din 20 februarie datorită condiţiilor meteorologice. Potrivit seniorului social-democrat, o bună parte din delegaţii PSD care vor fi prezenţi la Congres sunt şi primari, iar combaterea ninsorilor care s-au abătut asupra ţării impune prezenţa lor în localităţile în care sunt aleşi. Între timp, în ciuda condiţiilor vitrege de drum, liderul partidului, Mircea Geoană a ajuns la Craiova unde va lua parte la conferinţa judeţeană extraordinară a filialei de Dolj destinată alegerii delegaţilor la viitorul Congres. De acelaşi noroc nu au beneficiat şi Iliescu şi Adrian Năstase, primul anulându-şi din cauza vremii nefavorabile prezenţa sa la conferinţa judeţeană a PSD Piteşti, iar preşedintele CN renunţând la deplasarea la PSD Brăila.

"Apar probleme în legătură cu Conferinţele Judeţene, din cauza vremii. În acest condiţii de pregătire a Congresului, trebuie să vedem situaţia concretă, dacă este împiedicată desfăşurarea Conferinţelor Judeţene", a spus Iliescu, precizând că aceste aspecte au fost discutate joi în Comisia de organizare a Congresului.

Iliescu a precizat că există posibilitatea amânării Congresului din cauza vremii.

"S-ar putea ca vremea să ne impună aşa ceva, nu ştiu. La Piteşti s-a amânat şi Conferinţa Judeţeană. La Brăila îmi spunea Năstase că trebuie să ia legătura cu ei să vadă dacă poate să mai meargă acolo. Pot fi şi aceste aspecte, de care nu poţi să nu ţii seama, dincolo de orice dorinţă", a declarat preşedintele de onoare al PSD.

Totodată, Iliescu a criticat din nou ideea votului pe echipe, arătând că Congresul din 20 februarie se va face în baza actualului Statut al partidului, care nu prevede votul pe liste, dorit de actualul lider Mircea Geoană.
"În Congres nu se poate intra decât cu Statutul existent. Nu avem ce discuta, nu putem intra în Congres decât cu Statutul existent, care stabileşte nişte principii. Noi pe baza acestor principii putem lucra, nu putem veni cu altceva", a spus Iliescu.
El a subliniat că ideea de echipă nu este inclusă în actualul Statut şi rămâne de discutat dacă această idee, în condiţiile în care va fi aprobată de delegaţi, va avea efecte asupra acestui Congres sau asupra Congreselor viitoare.
"Această idee - de echipă - modifică Statutul şi ar trebui subordonată Congresului. E de discutat dacă o asemenea decizie poate să aibă urmări directe asupra acestui Congers şi a alegerilor din acest Congres. Dacă ar prevala o asemenea idee, ea ar putea să fie introdusă în Statutul pe care îl adoptă noul Congres pentru Congresele viitoare", a precizat Iliescu.
Iliescu s-a declarat şi împotriva alegerii în Congres a vicepreşedinţilor, el optând pentru alegerea acestora de către Consiliul Naţional.
Întrebat ce părere are de faptul că Mircea Geoană insistă pentru ideea de vot pe echipe şi că 90% echipa Geoană e făcută, Iliescu a precizat: "Geoană îşi asumă o asemenea chestiune, îl priveşte. O să vedem discuţiile din CExN şi la Congres. Nu am ce să comentez".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Adrian Nastase
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close