Antena 3 CNN Politică Iliescu: Preşedintele trage de timp. Vom recomanda lui Croitoru să-şi depună mandatul

Iliescu: Preşedintele trage de timp. Vom recomanda lui Croitoru să-şi depună mandatul

Iliescu: Preşedintele trage de timp. Vom recomanda lui Croitoru să-şi depună mandatul
Sursa foto: Ion Iliescu
19 Oct 2009   •   10:32

Preşedintele Traian Băsescu a premeditat numirea lui Lucian Croitoru ca premier tocmai mizând pe un vot negativ al Parlamentului pentru validarea acestuia şi prelungirea actualei stări de fapt, a declarat luni, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. El a arătat că partridele politice vor merge marţi la consultări cu Lucian Croitoru pentru a-i atrage atenţia că "a intrat într-un joc care nu e al lui" şi să-i recomande să-şi depună mandatul în faţa preşedintelui.

?Ăsta a fost calculul de la început, cred că a fost calculul de la început ca să facă propuneri ca să fie respinsă de Parlament şi urmează jocul cunoscut, ca să prelungească boala până în alegeri şi să rămână Guvernul Boc să pregătească alegerile. Ăsta a fost gândul iniţial al domnului Băsescu, restul e numai joc de picioare. Deci trage de timp ca să-şi facă jocurile. Este deplorabil acest joc a unui şef de stat iresponsabil, el vorbeşte despre gravitatea, necesitatea găsirii unei soluţii şi respinge soluţia pertinentă care era cea mai firească? a afirmat Iliescu, înainte de şedinţa de campanie a conducerii social-democrate.

El a admis că PSD nu avea cum să ?dejoace? propunerea făcută de şeful statului. ?Cu ce? Se va respinge această primă propunere. Ideea e ca să se întâlnească toate partidele şi să-i spună omului în faţă că a intrat într-un joc care nu-i al lui, să-şi depună mandatul înapoi preşedintelui? a explicat Iliescu maniera în care PSD va trata numirea noului premier.

În viziunea liderului de onoare al PSD numai aşa şeful statului ar fi "forţat" să "îşi dezvăluie jocul până la capăt". "O să vină cu o propunere din partea PDL pe care bineînţeles Parlamentul o respinge, deci trage de timp ca să îşi facă jocurile. ", a mai spus Iliescu, completând că "s-ar putea până la urmă să-şi dea seama că nu are ce face".

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close