Antena 3 CNN Politică Independenţii au cerut introducerea în plen a revocării preşedintelui Senatului Mircea Geoană

Independenţii au cerut introducerea în plen a revocării preşedintelui Senatului Mircea Geoană

Independenţii au cerut introducerea în plen a revocării preşedintelui Senatului Mircea Geoană
Sursa foto: Senat
10 Mar 2010   •   10:34

Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a solicitat, miercuri, în debutul şedinţei de plen a Senatului, introducerea pe ordinii de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.
Solicitarea lui Câmpanu a fost făcută în numele grupului independenţilor, imediat după începerea şedinţei de plen, înainte de a se supune votului ordinea de zi a plenului şi a fost făcută



Câmpanu a precizat că revocarea lui Mircea Geoană este cerută ca sancţiune. În urma cererii lui Liviu Câmpanu, Mircea Geoană a dat cuvântul grupurilor parlamentare să se pronunţe de la tribuna Senatului pe această solicitare.
În replică iderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a afirmat, miercuri, în plenul Senatului, că liberalii apreciază ca neconstituţională cererea PDL de revocare a preşedintelui Senatului şi i-a solicitat lui Mircea Geoană să nu o supună la vot.
Haşotti i-a acuzat pe senatorii PDL de inconsecvenţă şi imoralitate, el referindu-se la faptul că, în timpul guvernului PDL-PSD, nu au ridicat problema preşedinţiei Senatului, precum şi la faptul că mulţi dintre actualii senatori PDL au fost, în trecut, la alte partide.
"Nu este obligatoriu ca cel care are preşedinţia ţării, primul-ministru, preşedintele Camerei Deputaţilor, să deţină şi Senatul", a spus el.
La şedinţa Senatului în care independenţii împreună cu democrat-liberalii cer introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a preşedintelui acestui for legislativ sunt prezenţi 111 parlamentari. PDL şi-a convocat până şi miniştrii pentru a se asigura că are majoritate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close