Antena 3 CNN Politică Înfrângere pentru Anastase: Conducerea Camerei a refuzat să reia votul în cazul judecătorului la CCR

Înfrângere pentru Anastase: Conducerea Camerei a refuzat să reia votul în cazul judecătorului la CCR

Înfrângere pentru Anastase: Conducerea Camerei a refuzat să reia votul în cazul judecătorului la CCR
Sursa foto: Camera Deputaþilor
07 Iun 2010   •   17:55

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins, luni, atât solicitarea liderului grupului PDL Mircea Toader ca în prima şedinţă de plen să se reia votul în cazul alegerii unui judecător la Curtea Constituţională, cât şi cererea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice pe această temă pe care o întocmise preşedintele acestui for, Roberta Anastase.
Potrviti secretarului Camerei, democrat-liberalul Dumitru Pardăue, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a cerut înscrierea pe ordinea de zi a primei şedinţe a camerei reluarea votului în cazul candidaţilor din partea PSD şi PDL, Valer Dorneanu şi, respectiv, Ştefan Minea, iar preşedintele forului, Roberta Anastase, a solicitat sesizarea Comisiei juridice pentru un punct de vedere pe această temă.
Ambele solicitări au fost însă "refuzate de Biroul permanent cu 6 voturi pentru şi 6 împotrivă".
"Opiniile sunt diferite în această privinţă. Doamna preşedintă a supus votului Biroului permanent mai întâi solicitarea de a trimite pentru un punct de vedere comisiei juridice. Au fost 6 voturi pentru şi 6 împotrivă din cei 12 membri prezenţi. Ca urmare, Biroul Permanent a refuzat această solicitare. După care, s-a supus la vot solicitarea lui Mircea Toader care a obţinut tot 6 voturi pentru şi 6 împotrivă. Biroul Permanent a refuzat înscrierea pe ordinea de zi. Probabil că se va resolicita plenului acest lucru", a precizat Pardău.
Înainte de şedinţa BP a camerei, Anastase acuza PSD că încearcă să politizeze Curtea Constituţională şi să facă "o presiune inacceptabilă asupra preşedintelui Camerei Deputaţilor". Ea a arătat că a sesizat Comisia juridică în privinţa disputei pe tema alegerii unui judecător la Curtea Constituţională. "Am sesizat, în calitatea mea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Comisia juridică şi am solicitat acestei comisii un punct de vedere pe care îl voi prezenta plenul Camerei Deputaţilor", a spus Anastase.
Candidatul propus de PSD pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a obţinut, marţi, 161 de voturi favorabile, iar contracandidatul său propus de PDL Ştefan Minea a obţinut 123 de voturi, dar preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a refuzat să-l valideze pe Dorneanu, arătând că acesta trebuia să întrunească 168 de voturi favorabile, adică jumătate plus unu din numărul total de deputaţi existenţi nu prezenţi la sesiunea de vot.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close