Antena 3 CNN Politică Iohannis cheamă partidele la consultări. Mesajul preşedintelui României pentru liderii politici

Iohannis cheamă partidele la consultări. Mesajul preşedintelui României pentru liderii politici

Iohannis cheamă partidele la consultări. Mesajul preşedintelui României pentru liderii politici
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Apr 2015   •   17:33

Klaus Iohannis a convocat partidele pentru o nouă rundă de consultări, luni, pe 20 aprilie. Fiecare partid va avea la dispoziţie o oră pentru discuţia cu preşedintele, un timp destul de lung, faţă de consultările anterioare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, temele discutate se vor referi, între altele, la "stadiul legislaţiei electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara graniţelor".

"Pe agenda consultărilor se vor mai afla discuţii referitoare la procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor de urmărire penală, reţinere, arestare sau percheziţie a membrilor Parlamentului, precum şi alte teme de interes public", se mai arată într-o postare pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Calendarul consultărilor este următorul:

• ora 10.00 - Partidul Social Democrat;
• ora 11.00 - Partidul Naţional Liberal;
• ora 12.00 - Uniunea Naţională pentru Progresul României;
• ora 15.00 - Partidul Conservator;
• ora 16.00 - Uniunea Democrată Maghiară din România;
• ora 17.00 - Grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale;

"Finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale trebuie să fie corectă şi transparentă. Românilor din străinătate trebuie să li se asigure dreptul la vot. Reforma sistemului electoral trebuie să garanteze prezenţa unor candidaţi preocupaţi de buna gestionare a banilor publici şi care într-adevăr să-i reprezinte pe cetăţeni. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiţia. De luni, încep o nouă serie de consultări pe aceste teme, cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în actualul Parlament", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: consultari partide Klaus Iohannis
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close