Antena 3 CNN Politică Iohannis consideră "nefondate" acuzaţiile ANI şi a formulat un răspuns către instituţie

Iohannis consideră "nefondate" acuzaţiile ANI şi a formulat un răspuns către instituţie

Iohannis consideră "nefondate" acuzaţiile ANI şi a formulat un răspuns către instituţie
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    24 Apr 2013   •   18:05

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "consideră nefondate acuzaţiile şi a formulat deja un răspuns către ANI", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore, transmite Mediafax.
      
Primarul Sibiului Klaus Iohannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate.

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Iohannis Klaus-Werner se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi S.C. PIEŢE S.A. (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare", se arată într-un comunicat al ANI.
   
Iohannis, ales recent prim-vicepreşedinte PNL, exercită al patrulea mandat consecutiv de primar al Municipiului Sibiu.

Politicianul poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

×
Subiecte în articol: ANI incompatibilitate Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close