Antena 3 CNN Politică Iohannis: Protestele unor ONG-uri pentru salvarea pădurilor, pe cale de a fi deturnate de PSD

Iohannis: Protestele unor ONG-uri pentru salvarea pădurilor, pe cale de a fi deturnate de PSD

Iohannis: Protestele unor ONG-uri pentru salvarea pădurilor, pe cale de a fi deturnate de PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mai 2015   •   10:38

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că demersul onest şi bineintenţionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD.

Întrebat cum comentează cererea premierului din şedinta de Guvern de a găsi o soluţie juridică pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă, pe o perioadă limitată, Iohannis a spus că Ponta i-a adus la cunoştinţă această intenţie, dar nu a comentat-o pentru că nu este specialist în domeniu şi nu poate pe moment să evalueze impactul economic.

"Şi că tot a venit vorba de păduri, am impresia că demerusl onest şi bineintenţionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD", a spus Şeful statului.

Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care a fost însă blocat în discuţii la Ministerul Justiţiei, a anunţat premierul Victor Ponta. La sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe localităţi au fost organizate proteste pe tema defrişărilor, iar preşedintele Klaus Iohannis a decis ca subiectul să fie discutat în următoarea şedinţă a CSAT.
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close