Antena 3 CNN Politică Iohannis va merge în vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său Petro Poroşenko

Iohannis va merge în vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său Petro Poroşenko

Iohannis va merge în vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său Petro Poroşenko
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    13 Feb 2015   •   09:52

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua curând o vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său Petro Poroşenko, detaliile fiind deja stabilite. 

 
La reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a mai avut, între altele, scurte convorbiri cu cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. 
 
Primul Consiliu European la care a luat parte preşedintele Klaus Iohannis s-a desfăşurat într-un context geo-politic foarte complicat, după cum a declarat chiar şeful statului român. 
 
În opinia sa, acordul de la Minsk, încheiat cu câteva ore înaintea summitului, dă speranţe într-o soluţionare politică a crizei din Ucraina, dar se menţin numeroase tensiuni şi puncte sensibile. 
 
Klaus Iohannis a precizat că dialogul său cu preşedintele Ucrainei va fi continuat şi aprofundat în curând, la Kiev. 
 
Tema iniţială a reuniunii a fost continuarea şi intensificarea luptei împotriva terorismului, după atentatele tragice de la Paris.
 
Klaus Iohannis a precizat, de asemenea, că, în cadrul discuţiilor, a reafirmat că România îşi doreşte să adopte moneda unică europeană şi va urmări cu atenţie consolidarea uniunii economice europene. 
 
Înaintea reuniunii, preşedintele României a discutat, câteva minute, cu cancelarul Angela Merkel, care şi-a întrerupt convorbirea cu Jean-Claude Juncker pentru a-l saluta. 
 
Klaus Iohannis s-a întreţinut, de asemenea, cu premierul spaniol Mariano Rajoy şi cu alţi lideri europeni.
 

×
Subiecte în articol: Ucraina Petro Porosenko Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close