Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Băsescu nu poate negocia ca preşedinte cu Gazprom

Ion Cristoiu: Băsescu nu poate negocia ca preşedinte cu Gazprom

Ion Cristoiu: Băsescu nu poate negocia ca preşedinte cu Gazprom
09 Apr 2008   •   23:45

Emisiunea Sinteza Zilei de miercuri seara a dezbătut declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora va negocia direct cu Gazprom un contract privind distribuirea gazelor. „România cumpără gaze prin intermediari, nu direct de la Gazprom, pentru ca aşa a vrut Guvernul României în 2001 – 2002, când s-au semnat contractele pe termen lung”, a declarat Băsescu.

Pe marginea acestor declaraţii, Mugur Ciuvică a afirmat că Traian Băsescu ar fi trebuit să rezolve problema pe care o are România cu gazele încă din anul 2005 şi nu în toamna acestui an.

"Dacă poate negocia preţul cu Gazprom, de ce nu a făcut-o în 2005?", se întreabă Mugur Ciuvică. Ion Cristoiu a întărit punctul de vedere al lui Ciuvică şi a adăugat că Traian Băsescu nu poate negocia cu Gazprom din postura pe care o are, de preşedinte al României.

"Domnia sa nu poate discuta cu Gazprom pentru că nu este preşedinte de companie, nu poate discuta din postura de preşedinte al ţării cu Gazprom", a precizat Ion Cristoiu.

Tot în miercuri seară, Traian Băsescu a spus că judecătorul care i-a dat omului de afaceri Costică Costanda dreptul să construiască în parcul Bordei este corupt.

„Nimeni nu poate întreba un judecător de ce a dat decizia asta. La celebrul sat Bordei, judecătorul care i-a dat dreptul lui Constanda să construiască este corupt. Constanda a cumpărat pământul, dar l-a cumpărat ştiind că poate cumpăra judecători”, a declarat Traian Băsescu.

Ion Cristoiu a comentat afirmaţiile şefului statului afirmând că preşedintele Băsescu este complice în cazul de corupţie al judecătorului acuzat. "Domnul preşedinte e complice. De ce nu a făcut o sesizare la CSM în privinţa judecătorului corupt", a spus Ion Cristoiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close