Antena 3 Politică Cristoiu, veste proastă despre Nicușor Dan. Motivul pentru care i s-au diminuat drastic șansele la Primăria Capitalei

Cristoiu, veste proastă despre Nicușor Dan. Motivul pentru care i s-au diminuat drastic șansele la Primăria Capitalei

de Dan Gabor    |    11 Aug 2020   •   19:45
Cristoiu, veste proastă despre Nicușor Dan. Motivul pentru care i s-au diminuat drastic șansele la Primăria Capitalei
Sursa foto: Hepta

Ion Cristoiu afirmă că odată cu intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei Nicuşor Dan are mai puține șanse să câștige alegerile. Jurnalistul spune că singura soluţie ar fi reluarea negocierilor PNL-USR-PLUS şi cooptarea PMP într-o coaliţie de dreapta.

Ion Cristoiu respinge ipoteza că Traian Băsescu ar ajuta-o pe Gabriela Firea prin candidatura sa, considerând că este dificil momentan să să aflăm cine va fi văduvit de voturi de fostul președinte al României.

„Ipoteza că prin candidatura sa Traian Băsescu o sprijină pe Gabriela Firea este diversionistă lansată de maşinăria de postaci atât a PNL cât şi a diviziei de presă. În realitate, e greu de estimat de la cine ia Traian Băsescu voturi. Nu cred că ia de la Nicuşor Dan. Traian Băsescu ia voturi de la nehotărâţi dacă se va înscrie în cursă.

Mai mult ca sigur, fără Traian Băsescu, şi chiar şi fără Tăriceanu, alegerile locale în Bucureşti vor fi foarte simple. Adică prezenţă foarte mică şi ies la vot activele, maşinăria PSD şi PNL din Bucureşti”, spune Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: Mulţi nehotărâţi vor veni la vot după anunțul candidaturii lui Traian Băsescu

„Dacă se înscrie Traian Băsescu, va fi un avantaj uriaş pentru Bucureşti, pentru campania electorală pentru că mai mult ca sigur Traian Băsescu va impune, cu forţa sa de lider politic, deplasarea de la şmecheriile politice – să eliberăm Bucureştiul de ciuma roşie, să învingă dreapta – către dezbaterea care trebuie să fie şi anume despre Bucureşti.

Traian Băsescu este singurul candidat care poate să impună o dezbatere despre gospodărirea Bucureştiului. A fost primar, preşedinte, ştie. Asta ar face să vină foarte mulţi nehotărâţi la vot. Foarte mulţi cetăţeni nu vor merge la vot, cu mine în frunte, câtă vreme disputa va fi politică.

Pe mine nu mă interesează, ca cetăţean al Bucureştiului, să cadă ciuma roşie şi să vină febra galbenă sau să piardă febra galbenă şi să câştige ciuma roşie. Mă interesează să vină în fruntea Bucureştiului un primar de genul Pache Protopopescu sau Dem Dobrescu, care să rămână în istoria României ca primarul care a revoluţionat Bucureştiul”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu: Traian Băsescu poate fi cumplit de stânjenitor pentru Gabriela Firea

Ion Cristoiu este convins că principalul adversar al lui Nicușor Dan va fi Gabriela Firea, nu Nicuşor Dan.

„Traian Băsescu ia voturi de la toată lumea. Traian Băsescu poate fi cumplit de stânjenitor pentru Gabriela Firea. Dacă intră Traian Băsescu vă garantez de pe acum că principalul adversar nu va fi Nicuşor Dan, ci Gabriela Firea. Din acest punct de vedere, singura consecinţă este că noi vom uita că există Nicuşor Dan.

Toată lumea se va uita la disputa Gabriela Firea- Traian Băsescu (...) Faptul că se pune problema ca Traian Băsescu să candideze şi cu atât mai mult dacă va candida este un dezastru pentru Nicuşor Dan din alt punct de vedere. S-a optat pentru el ca independent în ideea că el este independentul susţinut de toată dreapta din Bucureşti. PNL trebuia să facă o coaliţie PNL-USR-PLUS-PMP şi chiar ar mai fi trebuit să aducă 1-3 partide de dreapta, chiar neparlamentare. Şi-atunci Nicuşor Dan întruchipa dreapta unită. În momentul în care a fost scos PMP, nu se mai poate vorbi de dreapta unită”, susține Cristoiu.

Singura salvare a lui Nicuşor Dan este reluarea negocierilor PNL-USR-PLUS şi cooptarea PMP într-o coaliţie de dreapta pentru Bucureşti, şi chiar pentru parlamentare, mai spune Ion Cristoiu.

Singura salvare pentru Nicuşor Dan este reluarea negocierilor pe Bucureşti între PNL, USR şi PLUS şi cooptarea PMP. Să-i dea un sector. Ar putea să renunţe PNL, USR, mai ales USR, la o primărie. În locul unui neica nimeni de la USR de care nu a auzit nimeni poţi să pui pe cineva de la PMP mai cunoscut (...) Nu e vorba de faptul că PMP aduce oameni la vot, e vorba că dai impresia de forţă uriaşă, de tăvălug, de val. În felul acesta, nu că îţi asiguri ieşirea din joc al lui Traian Băsescu, ci poţi să invoci în campania electorală, şi poate chiar la parlamentare, de o coaliţie de dreapta uriaşă”, afirmă Cristoiu.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Ion Cristoiu
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close