Antena 3 CNN Politică Ionel Dancă și-a anunțat plecarea din PNL: "O gaşcă de nevertebrate politice, de lichele, distruge PNL"

Ionel Dancă și-a anunțat plecarea din PNL: "O gaşcă de nevertebrate politice, de lichele, distruge PNL"

Ionel Dancă și-a anunțat, vineri, plecarea din PNL, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Gestul deputatului PNL vine la scurt timp după excluderea din partid a lui Ludovic Orban.

Ionel Dancă și-a anunțat plecarea din PNL: "O gaşcă de nevertebrate politice, de lichele, distruge PNL"
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    12 Noi 2021   •   19:20

Ionel Dancă acuză „gaşca de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către preşedintele Klaus Iohannis”, că distruge Partidul Naţional Liberal şi îşi bate joc de români, predând guvernarea şi ţara la PSD.

„Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec şi eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul şi a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL. Nu pot accepta trădarea şi bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis şi PNL care dau acum guvernarea ţării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat şi muncit şi împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Potrivit acestuia, „excluderea lui Ludovic Orban din PNL înseamnă să scoţi spiritul liberal din PNL care a luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală şi democratică a României fără PSD”.

„Istoria Partidului Naţional Liberal din ultimii 30 de ani se identifică cu Ludovic Orban care şi-a dedicat aproape toată viaţa partidului şi a luptat cu toată energia împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR şi PD până la actualul PSD. Din păcate, o gaşcă de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către preşedintele Klaus Iohannis, distruge Partidul Naţional Liberal şi îşi bate joc de români, predând guvernarea şi ţara la PSD”, a mai scris Dancă.

Ludovic Orban a fost exclus din PNL

Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, a fost exclus, vineri, din partid.

Orban a fost exclus din formaţiunea politică pe care a condus-o cu 31 de voturi "pentru", două împotrivă şi două abţineri.

Acesta a fost votul de vineri din Biroul Politic executiv.

Biroul executiv la partidului este format din apropiaţii preşedintelui PNL, Florin Cîţu.
Doar două voturi împotriva excluderii lui Orban

Ludovic Orban este de 30 de ani în politică, doar în Partidul Naţional Liberal.

În 1992, Orban s-a înscris în formaţiunea liberală, a fost preşedintele partidului pentru două mandate.

A rezistat la mai multe tentative de schimbare, dar acum, după ce a intrat în război deschis cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia după ce a pierdut alegerile parlamentare de anul acesta, a fost exclus.

 

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close