Antena 3 CNN Politică Isărescu şi Vlădescu, invitaţi de Geoană la Senat să dea explicaţii despre negocierile cu FMI

Isărescu şi Vlădescu, invitaţi de Geoană la Senat să dea explicaţii despre negocierile cu FMI

Isărescu şi Vlădescu, invitaţi de Geoană la Senat să dea explicaţii despre negocierile cu FMI
Sursa foto: Mircea Geoanã
05 Mai 2010   •   12:32

Presedintele Senatului, Mircea Geoană, a remis, miercuri, o invitaţie guvernatorului BNR şi ministrului Finanţelor, sebastian Vlădescu pentru a participa la o discuţie cu Biroul Permanent al Senatului, în care să fie analizată situaţia economică actuală, în contextul noilor discuţii cu reprezentanţii FMI în care s-a pus problema măririi unor taxe şi impozite pentru a stopa creşterea deficitului bugetar. Biroul Permanent al Senatului are programată următoarea şedinţă marţea viitoare.

Preşedintele Senatului a transmis această invitaţie guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, "în contextul situaţiei economice în care se află România şi îngrijorarea opiniei publice faţă de o posibilă creştere a taxelor şi a anvergurii disponibilizărilor", se arată într-un comunicat.

"În cadrul acestei întâlniri vor fi analizate situaţia economică actuală, în contextul noilor discuţii cu reprezentanţii FMI, riscurile şi oportunităţile momentului şi soluţiile posibile de redresare economică", mai menţionează comunicatul.

Potrivit sursei citate, invitaţia vine ca urmare a deciziei Biroului Permanent al Senatului de marţi.

"Situaţia economică şi socială în care se află România este un motiv de îngrijorare la nivelul opiniei publice şi la nivelul instituţiilor statului. Recenta vizită a reprezentanţilor FMI, evoluţiile în plan internaţional şi impactul lor asupra economiei naţionale, precum şi semnalele îngrijorătoare cu privire la posibile creşteri de taxe şi impozite au contribuit la accentuarea stării de neîncredere a publicului faţă de acţiunea instituţiilor şi faţă de şansele pe care le avem de a depăşi cât mai curând criza economică", se arată în invitaţie.

Sursa citată mai precizează că motivul invitaţiei este "o bună informare a opiniei publice şi depăşirea unor temeri care se fac tot mai auzite astăzi în societatea românească".

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, i-a informat pe membrii Guvernului, în şedinţa de miercuri, că FMI a cerut reducerea cheltuielilor şi majorarea veniturilor inclusiv prin creşterea taxelor şi că deficitul bugetar din 2010 va depăşi 5,9% din PIB, Fondul putând accepta un deficit de 6,3-6,4%.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close