Antena 3 CNN Politică Iurie Leancă, mesaj de felicitare pentru Klaus Iohannis şi de încurajare pentru Victor Ponta: "Viaţa merge înainte"

Iurie Leancă, mesaj de felicitare pentru Klaus Iohannis şi de încurajare pentru Victor Ponta: "Viaţa merge înainte"

Iurie Leancă, mesaj de felicitare pentru Klaus Iohannis şi de încurajare pentru Victor Ponta: "Viaţa merge înainte"
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Noi 2014   •   21:58

Premierul de la Chişinău, Iurie Leancă, i-a transmis felicitări şi i-a urat succes lui Klaus Iohannis în urma alegerii sale în funcţia de preşedinte al României şi, în acelaşi timp, a ţinut să-i mulţumească lui Victor Ponta, pe care l-a susţinut în alegerile prezidenţiale, pentru ceea ce a făcut pentru Republica Moldova.

''I-am transmis felicitări (preşedintelui ales al României). I-am dorit succes. Am felicitat şi cetăţenii români pentru că au participat atât de activ în alegeri, demonstrând o atitudine civică exemplară. Am menţionat că avem o agendă plină. Am reuşit până acum să lansăm mai multe proiecte comune care trebuie finalizate, astfel încât, atât el, cât și următoarea guvernare care va veni la Chişinău, să le poată duce la bun sfârșit: atât proiectele ce ţin de interconexiunea energetică, cât şi cele ce ţin de construcţia de poduri peste Prut, de proiecte educaţionale, investiţii în economie'', a afirmat Iurie Leancă într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, citat de Agerpres.

În acelaşi interviu, Iurie Leancă a ţinut să-i mulţumească omologului său român Victor Ponta pentru tot ceea ce a făcut pentru Republica Moldova, încercând să-l şi încurajeze după pierderea suferită în scrutinul de duminică. ''I-am zis că viaţa merge mai departe, deşi alegerile sunt importante. E un băiat tânăr'', a declarat Leancă.

Legat de faptul că a susţinut un candidat diferit de cel pe care l-a sprijinit formațiunea pe care o reprezintă (Partidul Liberal Democrat), premierul Iurie Leancă a argumentat că în această privinţă a ţinut cont de interesele Republicii Moldova.

''Atunci când ești prim-ministru şi nu eşti şi preşedinte de partid, apar situaţii în care nu ai neapărat un punct de vedere comun. Eu, bineînţeles, sunt membru responsabil al partidului, dar, ca prim-ministru, am avut obiectivul să mă axez şi pe interesele naţionale ale Republicii Moldova. Iar acest interes, pe care l-aş defini şi ca pragmatism, nu doar prin prisma relaţiilor de prietenie, m-a făcut să nu pot să ignor atitudinea deosebită a lui Victor Ponta'', a declarat Iurie Leancă în acelaşi interviu pentru Ziarul de Gardă de la Chişinău.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut în Republica Moldova 78,59% din voturile exprimate, în timp ce Victor Ponta a fost creditat cu 21,41% din sufragii, precizează Unimedia.

 

×
Subiecte în articol: Iurie Leanca Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close