x close

Kelemen: Nu există nicio obligaţie a grupurilor UDMR de a semna plângerea împotriva lui Băsescu

de M.Z.    |    15 Apr 2014   •   13:17
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, marţi, că sunt inacceptabile declaraţiile preşedintelui Băsescu legate de Gabriela Firea şi de soţul acesteia, dar că "de aici până la plângere penală e cale lungă, precizând că în grup nu s-a luat o decizie, fiecare fiind liber dacă doreşte să semneze".
 
"Declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt inacceptabile privind ceea ce a spus legat de Gabriela Firea şi soţul doamnei senator. Nu poate fi acceptată o astfel de declaraţie şi condamnăm orice astfel de şantaj sau ameninţare. De aici până la plângere penală e cale lungă", a spus Kelemen Hunor.
 
Întrebat dacă UDMR a luat vreo decizie pentru a semna alături de PSD plângere penală la adresa lui Traian Băsescu, Kelemen a spus:

"La noi în grup nu am luat o decizie. Nu există obligativitate pentru niciun membru, fiecare analizează dacă doreşte individual, semnează, dar nu există obligativitate pentru grupurile noastre nici de la Senat şi nici de la Cameră pentru a semna această plângere penală".
 
Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, că plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei, iar premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat documentul, care va fi susţinut şi de alţi parlamentari, actul urmând să fie depus în cursul zilei la Parchet.

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă

Precizarea Administraţiei prezidenţiale vine după ce, preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, la Realitatea TV, că senatorul Gabriela Firea "mai bine să se uite pe moşia soţului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă. (...) Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a declarat Băsescu.

Plângere penală pe numele lui Băsescu, după "atacul mafiot" la Firea. Preşedintele va merge la închisoare

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 

Citeşte mai multe despre:

Kelemen Hunor Traian Basescu Gabriela Firea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati