Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică Codul de Procedură Penală

Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică Codul de Procedură Penală

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică codul de procedură penală. Potrivit noii legi, instanțele vor fi obligate să publice motivarea odată cu pronunțarea sentinței.

Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică Codul de Procedură Penală
de Laura Dinu    |    12 Mai 2021   •   11:28

Legea promulgată de Klaus Iohannis spune că, în situații extraordinare, Instanța poate cere o prelungire a perioadei de maximum 120 de zile. 

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 12 mai 2021, următoarele decrete:

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală;

- Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 174/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează activitatea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, în contextul crizei provocate de COVID-19;

- Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a doamnei Angelica Paraschivescu, delegată în funcția de procuror șef Secţie judiciară la această unitate de parchet – pensionare, la data de 15 mai 2021”, se arată într-un comunicat de presă. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close