Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă la Kiev. Ce a stabilit împreună cu preşedintele Ucrainei

Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă la Kiev. Ce a stabilit împreună cu preşedintele Ucrainei

Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă la Kiev. Ce a stabilit împreună cu preşedintele Ucrainei
17 Mar 2015   •   13:54

 Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă în cadrul vizitei sale la Kiev în care a reafirmat susţinerea României faţă de integritatea şi solidaritatea Ucrainei. Acesta a spus că în cadrul discuţiei pe care a avut-o cu preşedintele Ucrainei a subliniat importanţa aplicării pachetului de reguli de la Minsk din 2012.

"Ucraina a regăsit în statele membre ale UE parteneri fermi şi loiali. Menţinerea cursului reformelor este cel mai bun mesaj privind angajamentul Ucrainei pe calea europeana." a spus preşedintele României, Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a mai precizat că împreună cu preşedintele Ucraine a stabilit faptul că ar trebui să dea o importanţă mai mare comunităţii ucraineene din România şi a celei de români din Ucraina.

Mai mulţi soldaţi ucraineeni răniţi vor fi aduşi în ţara noastră. O comisie de medici va merge în Ucraina şi va decide ce cazuri de soldaţi raniţi vor fi tratate în România, a spus preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko. Acesta a stat de vorbă cu jurnaliştii care l-au întrebat dacă ţara sa primeşte armament de la România. "Sunt 11 ţări UE care au contracte cu noi pentru armament. Ne ajută să ne antrenăm trupele. Noi apărăm valorile europene şi securitatea europeană" a rspuns Poroşenko.

Acesta a vorbit admirativ despre preşedintele Klaus Iohannis pe care l-a şi citat în discursul său. Poroşenko spus că Iohannis are o vorbă cu care şi el este de acord: "Suntem aleşi să rezolvăm problemele, nu să facem spectacol".

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close