Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis amână numirea în funcţia de şef al DIICOT a lui Horodniceanu

Klaus Iohannis amână numirea în funcţia de şef al DIICOT a lui Horodniceanu

Klaus Iohannis amână numirea în funcţia de şef al DIICOT a lui Horodniceanu
de S.T.    |    11 Mai 2015   •   14:20

Klaus Iohannis amână numirea în funcţia de şef al DIICOT a lui Daniel-Constantin Horodniceanu. Preşedintele a cerut Consiliul Superior al Magistraturii date suplimentare despre acesta.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că, prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu, însoţită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

"În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcţie a procurorului-şef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Preşedintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere", se precizează în comunicatul transmis de Preşedinţie.

×
Subiecte în articol: CSM Klaus Iohannis
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close