Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis cere noi sancțiuni: "Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia"

Klaus Iohannis cere noi sancțiuni: "Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia"

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, despre situaţia din Ucraina, că presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia și să pună capăt agresiunii, iar crimele de război comise ruși trebuie anchetate și pedepsite de justiția internațională.

Klaus Iohannis cere noi sancțiuni: "Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Mai 2022   •   13:52

Şeful statului spune că a abordat, de asemenea, necesitatea adoptării de noi sancțiuni pentru Rusia și a continuării demersurilor de izolare a acesteia pe plan internațional.

"Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia și să pună capăt agresiunii. 

În egală măsură, toate crimele de război comise de trupele ruse trebuie anchetate minuțios și pedepsite de justiția internațională, iar România va sprijini acest proces. 

Am discutat astăzi și despre dificultățile majore cu care se confruntă Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina. 

Este necesară mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinău, iar România și Germania au aceeași abordare, suntem alături de Republica Moldova și România contează pe sprijinul Germaniei în demersul de organizare, aici, la București, a celei de-a doua Conferințe a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova", a declarat preşedintele Iohannis.

Declaraţiile au fost făcute de Klaus Iohannis, după discuțiile cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier.

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu preşedintele Germaniei: "România sprijină integrarea Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova în UE"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România ajută în continuare Ucraina şi spune că suntem alături de ei şi de Republica Moldova, care trebuie integrate în UE.

Toate crimele de război trebuie anchetate minuţios şi pedepsite de justiţia internaţională.

Suntem alături de Republica Moldova. România sprijină integrarea Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova în UE", a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, după discuțiile cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close