Antena 3 Politică Klaus Iohannis, primele declarații despre criza coaliției: Modificarea făcută în Guvern a fost corectă

Klaus Iohannis, primele declarații despre criza coaliției: Modificarea făcută în Guvern a fost corectă

de Mia Lungu    |    21 Apr 2021   •   12:30
Klaus Iohannis, primele declarații despre criza coaliției: Modificarea făcută în Guvern a fost corectă
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri primele declarații, după criza și momentul de blocaj din coaliția de guvernare USR PLUS-PNL-UDMR. Acesta susține că accentul trebuie să se pună pe campania de vaccinare și nu pe declarațiile nefericite făcute de anumiți membri ai coaliției în ultimele zile.

"Despre anumite contre din Guvern, cu siguranță ați urmărit cu atenție ce s-a întâmplat. Au fost oarece afirmații mai puțin fericite din diferite părți. Însă hai să revenim la campania de vaccinare. Campania este un succes. Suntem la peste 2 milioane de persoane, este o reușită certă.", a spus Klaus Iohannis.

"În ce privește protocolul, au negociat o formă de înțelegere politică, care nu taie din atribuțiile nimănui. S-au înțeles, partenerii de coaliție, să existe o formă aprofundată de consultare. Este bine. În orice coaliție este bine că aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și bine puse în practică. Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine.

Modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă." a mai spus președintele Iohannis.

Preşedintele, în vizită la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați: Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia

„Am văzut împreună primul centru de vaccinare mobil în funcțiune. Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o, de 100.000 de persoane vaccinate pe zi.

Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum și pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record. Pe de altă parte, sunt foarte bucuros să văd că deja multă lume vine efectiv la vaccinare. Când am ajuns la intrare deja au fost câteva zeci de persoane care abia așteaptă să intre la vaccinare”, spune Klaus Iohannis după ce a vizitat primul centrul mobil de vaccinare, amplasat în Afumați, județul Ilfov.

El precizează că astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip.

„Se face, pur și simplu, fără programare și oamenii pot veni direct în comuna lor la centrul de vaccinare. Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului care dorește să se vaccineze, este extrem de important.

Am văzut că și în aceste zile, la televizor, la radio, pe internet, s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile, pro/contra restricții, pro/contra vaccinare, și vreau să repet foarte pe scurt câteva date esențiale. Suntem în continuare în plină pandemie!

Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia. Din păcate, nu este așa. Măsurile care au fost impuse, așa-numite restricții, nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei, în așa fel încât eroii noștri din prima linie, personalul medical, să primească o șansă să-i trateze pe cei care, din păcate, fac forme grave.

Există o cale de ieșire din pandemie, există o singură cale de ieșire din pandemie și aceasta este vaccinarea. Și chiar dacă există foarte multe dezbateri și discuții, se vede că EMA a aprobat toate tipurile de vaccin. Sunt sigure și previn apariția unor forme grave. Nu restricțiile înlătura pandemia. Doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie.", adaugă șeful statului.

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis coalitia de guvernare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close