Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: „Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare! Avem un guvern care merge mai departe”

Klaus Iohannis: „Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare! Avem un guvern care merge mai departe”

Pentru Klaus Iohannis, criza guvernamentală nu este „absolut deloc îngrijorătoare”, pentru că România are un guvern care merge mai departe.

Klaus Iohannis: „Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare! Avem un guvern care merge mai departe”
de Laura Dinu    |    09 Sep 2021   •   15:05

„Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe. (...) Din acest punct de vedere, nicio îngrijorare”, a declarat, joi, președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Elveția.

Moțiunea de cenzură va fi votată după decizia Curții Constituționale

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședința de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea va avea loc după decizia CCR.

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

„Asistăm la nașterea actului de naștere a USL 2.0”, a comentat Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că nu votează.

„Sunt prezent și nu votez... Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi - n.r.) reprezintă o încălcare a principiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură - asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.

Ludovic Orban: ”Prestațiile premierului Cîțu din ultimele săptămâni mi-au crescut șansele”

Ludovic Orban susține că a fost ajutat de prestația din ultimele săptămâni a premierului Florin Cîțu, care i-a crescut semnificativ șansele de a fi din nou ales președinte PNL. „Cine și-ar fi imaginat că, fără acordul meu, premierul Cîțu aruncă în aer coaliția și declanșează o criză politică gravă?”.

„Toată strategia mea de campania nu a fost determinată de vreo speranță că Florin Cîțu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie. Cine să-și fi imaginat că premierul Cîțu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliția și că declanșează o criză politică gravă și o criză guvernamentală și că vom ajunge la astfel de situații în care un partener depune moțiune de cenzură? Nu aveam de unde ști”, spune Ludovic Orban.

Președintele PNL susține că votul de la Congres nu depinde de faptul că Florin Cîțu este în funcție sau este demis.

„Votul depinde de modul în care colegii mei și cei 5.000 de delegați vor evalua cei doi candidați. Cred că mai degrabă prestațiile contracandidatului meu din ultimele patru-cinci săptămâni mi-au crescut semnificativ șansele de a fi ales președinte PNL. Pentru mine nu e important dacă la momentul congresului Florin Cîțu este sau nu este premier”, adaugă Orban.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close