Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii coaliției, după tensiunile dintre PSD și PNL

Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii coaliției, după tensiunile dintre PSD și PNL

Liderii coaliției se întâlnesc, marți seară, cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Întâlnirea a fost programată pentru ora 18.30.

Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii coaliției, după tensiunile dintre PSD și PNL
de Gabriel Dano    |    07 Dec 2021   •   18:49

Este prima discuție între șeful statului și liderii noii coaliții de guvernare de la momentul în care a fost învestit în funcție guvenul condus de Nicolae Ciucă. Alături de președintele Klaus Iohannis, participă la această întâlnire premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, Nicolae Ciucă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, dar și Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale. 

"Această întâlnire vine pe fondul mai multor neînțelegeri din cadrul noii coaliții de guvernare. Pe de o parte, bugetul pe anul viitor, de asemenea, acea taxă de solidaritate pe care și-o doresc introdusă cei din UDMR și este susținută de PSD, dar se opun cei din Partidul Național Liberal.

De asemenea, sunt foarte multe neînțelegeri generate și de introducerea certificatului Stop Covid. În acest context are loc această discuție între președintele României, Klaus Iohannis și liderii coaliției de guvernare. Este posibil să se întoarcă de la Cotroceni și să reia ședința, pentru că mai mulți lideri, cei din eșalonul 2, au rămas în continuare să poarte discuții. Au convenit doar în ceea ce privește algoritmul pentru împărțirea funcțiilor de prefecți și au stabilit de principiu că partidul care are președinte de consiliu județean să nu aibă și prefectul", a transmis reporterul Antena 3 Mădălina Mihalache.

Coaliția PNL-PSD-UDMR vrea certificat verde la muncă până la Crăciun

"Pe de o parte, social-democrații își doresc să deținem un certificat verde pe trei variante: dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai vaccinat sau dacă te-ai testat, ceea ce înseamnă că social-democrații aleg și varianta propusă de parlamentarii AUR prin care cei testați pentru anticorpi să obțină un certificat verde dacă au un număr suficient de mare.

Pe de altă parte, liberalii spun că nu se poate acest lucru dat fiind faptul că pentru această măsură încă nu există dovezi concrete clinice și teste destule astfel încât să susțină această variantă. Totuși, ședința din seara aceasta ar trebui să tranșeze problema certificatului verde la locul de muncă, atât pentru cei care lucrează la stat, cât și pentru cei care lucrează la privat.

"În ultima lună s-a discutat foarte mult pe amendamente și în fiecare săptămână a existat o amânare ba din partea PNL, ba din partea PSD. În această seară ar trebui să avem forma finală a proiectului astfel încât săptămâna aceasta să se lucreze pe comisiile care își dau raportul pe acest proiect de lege astfel încât până la finalul anului să avem și un vot final în plenul Parlamentului", a potrivit reporterului Antena 3 Radu Tiliță.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță schimbarea drastică a vremii
x close