Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, în Israel: Am venit aici cu dorința de a dezvolta noi domenii de cooperare

Klaus Iohannis, în Israel: Am venit aici cu dorința de a dezvolta noi domenii de cooperare

Klaus Iohannis, în Israel: Am venit aici cu dorința de a dezvolta noi domenii de cooperare
07 Mar 2016   •   10:24
Președintele Klaus Iohannis se află în vizită de stat în Israel, de acolo de unde a vorbit luni despre ”relația specială” dintre cele două țări și cooperarea economică pe care a spus că vrea să o continue și chiar să o dezvolte.
 
”Am venit aici cu dorința de a dezvolta noi domenii de cooperare, precum inovația, cercetarea, știința și tehnologia, unde și noi avem potențial remarcabil”,  a spus președintele Klaus Iohannis, luni, aflat în Israel.
 
De asemenea, combaterea terorismului a fost un alt subiect important despre care a vorbit președintele Klaus Iohannis.
 
”Avem un dialog foarte bun și pe teme legate de securitate națională. De asemenea, combaterea terorismului este un angajament ferm pe agenda României”, a spus președintele Klaus Iohannis.
 
Preşedintele Klaus Iohannis face, începând de duminică seara, o vizită de stat în Israel şi Palestina, pe agendă figurând întâlniri cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, şi cu premierul Benjamin Netanyahu.
 
Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu lideri ai Parlamentului şi cu alte oficialități, dar şi cu reprezentanţi ai diasporei române.
 
Iohannis a mai spus că vizita de stat a fost stabilită cu multe luni în urmă şi, din aceste motive, nu a putut amâna delegaţia pentru a participa la reuniunile de la Bruxelles. Astfel, l-a mandatat pe premierul Dacian Cioloş, pentru a reprezenta România, luni, la două întâlniri care vor avea loc la Bruxelles: summitul liderilor europeni cu Turcia, şi o întâlnire informală a liderilor din Consiliul European, reuniuni la care se va discuta despre problema migraţiei.

Programul președintelui Iohannis în Israel
 
Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au fost primiți de Reuven Rivlin la reședința prezidențială Beit Hanassi.
 
Președintele Iohannis efectuează începând de duminică până vineri o vizită de stat în Israel și Palestina. Aceasta este prima sa vizită de stat de la preluarea mandatului.
 
El se va întâlni luni și cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.
 
Tot luni, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se întâlnesc și cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea. După întrevedere, aceștia se vor deplasa spre Biserica Sfântului Mormânt, pe care o vor vizita.
 
La sfârșitul zilei, președintele Iohannis și soția sa vor participa la dineul de stat oferit de omologul său israelian.
 
Marți, șeful statului și soția sa merg la Cimitirul eroilor israelieni. De asemenea, președintele Iohannis va vizita Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului "Yad Vashem", după care va susține o scurtă declarație de presă.
 
Președintele Iohannis va avea marți convorbiri cu liderul opoziției parlamentare, președintele Partidului Muncii, Isaak Herzog, și cu președintele Knessetului, Yuli Edelstein. El va vizita marți, împreună cu soția sa, Așezământul Bisericii Ortodoxe Române.
 
Miercuri, șeful statului va merge la Zidul Plângerii și se va întâlni, la Ierusalim, cu comunitatea israeliană de origine română.
 
Joi, președintele Iohannis va merge în Palestina, unde se va întâlni cu președintele Mahmoud Abbas cu care va avea convorbiri tete-a-tete și va susține o declarație comună de presă. Șeful statului va participa și la un dejun oferit de președintele Palestinei.

×
Subiecte în articol: Israel Klaus Iohannis
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close