Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Nu văd cu ochi buni racolările de la PSD!

Klaus Iohannis: Nu văd cu ochi buni racolările de la PSD!

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că nu vede cu ochi buni racolările recente făcute de Partidul Național Liberal din rândul celor de la PSD. Președintele subliniază că traseismul politic este o boală gravă a politicii românești și că a fost și este în continuare împotriva acestuia.

Klaus Iohannis: Nu văd cu ochi buni racolările de la PSD!
Sursa foto: Presidency
de Dan Gabor    |    12 Aug 2020   •   18:23

"Pot să vă spun franc: nu văd cu ochi buni aceste racolări. Simplu! Eu am fost dintotdeauna și sunt și acum împotriva traseismului politic. Traseismul politic este o boală gravă a politicii românești și ori de câte ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseismului politic.

Eu nu mi-am schimbat opinia. În ce privește coaliții post-moțiune, haideți mai întâi să vedem moțiunea, pe urmă să vedem votul pe moțiune și pe urmă să facem consultări și, cu certitudine, nu vom avea Guvern PSD", a spus Klaus Iohannis.

Liderul PNL, Ludovic Orban, şi-a călcat pe suflet şi a pornit vânătoare primarilor PSD, deşi în luna februarie spunea că nu va susține niciun edil social-democrat la alegerile locale. Acum a deschis larg uşile partidului său pentru aleşii PSD.

Liderii social-democraţi au anunţat că fac plângere penală la DNA împotriva liberalilor, după acest val de plecări. Pe social-democraţi îi deranjează că s-a dat liber la racolarea primarilor lor, ca să candideze sub sigla liberalilor, la alegerile locale de luna viitoare.

Partidul care promitea că va opri traseismul politic și că nu va susține la alegeri niciun actual primar PSD a pornit o vânătoare în teritoriu a aleșilor social-democrați. În ultimele zile, zeci de primari PSD din mai multe județe ale țării au schimbat barca, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, și vor candida pentru un nou mandat din partea PNL.

Au plecat primari social-democraţi din Cluj, Iaşi, Sălaj, dar şi edili din oraşele din sudul ţării, considerate fiefuri tradiţionale ale PSD, respectiv din Dâmboviţa, Teleorman sau Giurgiu. E vorba de zeci de oameni, iar social-democraţii se aşteaptă ca şi în următoarele zile să mai urmeze migrări.

×
Subiecte în articol: PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close