Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis vorbeşte despre "restrângerea drepturilor" în caz de nevoie

Klaus Iohannis vorbeşte despre "restrângerea drepturilor" în caz de nevoie

Drepturile pot fi restrânse în situaţii de criză, a declarat Klaus Iohannis, marţi, în faţa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. 

Klaus Iohannis vorbeşte despre "restrângerea drepturilor" în caz de nevoie
Sursa foto: presidency.ro
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2021   •   14:43

Preşedintele a vorbit despre necesitatea unei justiţii independente şi despre subiectele fierbinţi pe care trebuie să le rezolve actualul ministru şi parlamentarii. 

"În situații de criză, statele sunt nevoite să ia măsuri imediate pentru a proteja interesul general, viața și sănătatea cetățenilor, măsuri care implică uneori restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți fundamentale, în condițiile stabilite de Constituție și de obligațiile internaționale ale României.

În acest context, misiunea justiției de a se asigura că restrângerea temporară a unor drepturi și libertăți este justificată și vizează doar protejarea sănătății cetățenilor devine cât se poate de importantă. 

Justiția consolidează încrederea în stat și reamintește fiecărui cetățean că nimeni nu este mai presus de lege. De aceea, într-o perioadă în care societatea este mai polarizată decât în alți ani, răspunsul prompt și profesionist al sistemului judiciar în a restabili pacea socială este esențial. 

Fac un apel astăzi, în fața plenului CSM, să folosiți întreaga dumneavoastră experiență pentru ca România să facă pași concreți în această direcție. Consiliul Superior al Magistraturii, prin rolul său constituțional, este un vector esențial în procesul de reformare a sistemului judiciar", a spus, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close