Antena 3 CNN Politică PNL a propus dizolvarea Parlamentului

PNL a propus dizolvarea Parlamentului

PNL a propus dizolvarea Parlamentului
05 Noi 2015   •   17:46
UPDATE - În urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, PNL a anunţat că a propus dizolvarea Parlamentului

Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Partidului Național Liberal pentru desemnarea unui nou premier au început, joi, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Din delegația PNL fac parte copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, precum și președintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus. 

"Este o etapă grea, dificilă, care a rezultat dintr-o tragedie care a declanșat aceste schimbări politice și sper să găsim soluțiile cele mai potrivite", a declarat șeful statului, în debutul discuțiilor.

Klaus Iohannis a avut deja consultări cu reprezentanții PSD, urmând ca după discuțiile cu delegația PNL să urmeze consultări cu Uniunea Democrată Maghiară din România de la ora 18,00, apoi cu reprezentanți ai grupului parlamentar al minorităților naționale de la ora 19,00.

Vineri, de la ora 11,30, sunt invitate la consultări Uniunea Națională pentru Progresul României, iar de la ora 12,30 Alianța Liberalilor și Democraților.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă pe acest subiect.

"Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi și pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește strada. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile", a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri din funcție. Șeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia acestuia. De asemenea, Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

×
Subiecte în articol: consultari PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close