Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, reacție violentă la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu: Ne-am lămurit cu acest individ

Klaus Iohannis, reacție violentă la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu: Ne-am lămurit cu acest individ

 Klaus Iohannis, reacție violentă la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu: Ne-am lămurit cu acest individ
18 Oct 2016   •   14:54

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, referindu-se la apelul lui Călin Popescu Tăriceanu către parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi, că "acest individ" are un discurs anti-justiţie şi că nu vrea să se scape doar pe el, ci şi "o gaşcă"de câţiva prieteni, scrie news.ro.

Întrebat, la finalul vizitei de marţi, de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, ce părere are despre declaraţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului a răspuns: "Cu acest individ ne-am lămurit, are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun foarte bine individ pentru că mi-e greu să cred că un întreg partid este împotriva justiţiei. Eu cred că acest individ nu vrea să se scape doar pe el, ci şi o gaşcă de câţiva prieteni. Vom vedea cine va ajunge în Parlament în perioada următoare", scrie news.ro.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică, apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.


"Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe", a explicat Tăriceanu. Şeful Senatului a adăugat că nu se mai pot accepta "judecăţi cu măsură dublă".

"Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certaţi de preşedintele Iohannis şi de alţi membri ai corului prezidenţial. Simultan, cei suspectaţi de DNA sunt supuşi unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-şef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei şi codurilor de integritate s-au uitat în altă parte şi au uitat principiile valabile doar pentru ceilalţi", a afirmat preşedintele Senatului.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close