Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: ”Este posibil ca sancțiunile împotriva Rusiei să producă mișcări la prețurile alimentelor”

Klaus Iohannis: ”Este posibil ca sancțiunile împotriva Rusiei să producă mișcări la prețurile alimentelor”

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre posibilitatea unei crize de alimente în urma invaziei ruse în Ucraina şi sancţiunilor impuse Rusiei.

Klaus Iohannis: ”Este posibil ca sancțiunile împotriva Rusiei să producă mișcări la prețurile alimentelor”
Sursa foto: Facebook
de Silvia Preda    |    25 Mar 2022   •   00:05

"Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi. Dacă ne gândim că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi în Ucraina, sau cel puţin până acum s-a produs în Rusia şi în Ucraina, putem să ne dăm seama că este posibil să apară o problemă în aprovizionare.

România are o situație bună în ce privește agricultura și credem că nu vor fi probleme, însă este posibil ca sancțiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mișcări și la prețuri la alimente", a spus Klaus Iohannis la Bruxelles.

Klaus Iohannis a subliniat că Flancul Estic trebuie consolidat

"Flancul estic trebuie consolidat, fiindcă agresorul este Rusia şi Flancul Estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe Flancul Estic este singura garanţie pentru noi, pentru întreaga Europă", a spus şeful statului.

"Nu există niciun indiciu concret că ar exista altă țintă decât Ucraina, dar Flancul Estic trebuie întărit", a precizat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close