Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș decide dacă schimbă legea electorală. Premierul a terminat consultările cu partidele

Dacian Cioloș decide dacă schimbă legea electorală. Premierul a terminat consultările cu partidele

Dacian Cioloș decide dacă schimbă legea electorală. Premierul a terminat consultările cu partidele
Sursa foto: Foto: agerpres
01 Feb 2016   •   18:00

UPDATE 18.00 - Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, după întâlnirea cu premierul Dacian Cioloș, că formațiunea pe care o reprezintă va fi fermă în ce privește opinia lor în cazul alegerilor, astfel că ei sunt de părere că nu trebuie să se intervină pentru modificarea legii cu trei luni înainte de campanie.

UPDATE 17.00 - Consultările premierului Dacian Cioloș cu UDMR au fost reprogramate pentru ora 17.00, după ce liderul partidului a întârziat.

UPDATE 12.30 - Preşedintele PSD a declarat, la finalul discuţiilor cu premierul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin,Dacian Cioloş le-a transmis că nu intenţionează să dea OUG sau să-şi asume răspunderea pentru modificarea legii şi caută altă soluţie, dacă e cazul.

UPDATE 11.00 -
La consultările de la Vila Lac 1 a fost și delegația UNPR, în frunte cu Gabriel Oprea și Neculai Onțanu. Cei de la UNPR ar dori un singur tur, însă nu vor boicota alegerile indiferent ce decizie se va lua.

UPDATE 10.20 - 
Discuţiile dintre premierul Dacian Cioloş şi partide privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin au început, luni, la Vila Lac 1, cu delgaţia PNL care este formată din copreşedintele Vasile Blaga, secretarul general Ilie Bolojan şi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban.

Discuţiile au loc în contextul în care PNL i-a cerut premierului să modifice legea prin Ordonanţă de Urgenţă pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. După delegaţia PNL vor urma la consultări cu social-democarţii care se opun modificării legii, preşedintele PSD Liviu Dragnea ameninţând chiar cu boicotarea scrutinului.


Întâlnirile premierului cu partidele au loc în plin scandal provocat de faptul că PSD vrea alegeri într-un sigur tur de scrutin, în timp ce liberalii ar prefera să fie organizate două tururi.

Cei de la UNPR ar dori un singur tur, însă nu vor boicota alegerile indiferent ce decizie se va lua. La fel, şi candidaţii ALDE se vor prezenta în faţa electoratului.

Reprezentanţii PPU-SL spun însă că scandalul între PSD şi PNL a pornit după de a fost emisă ordonanţa care le-a permis primarilor să migreze de la un partid la altul. Peste 500 de liberali s-au înscris atunci în PSD, spune Ioan Ghişe.

Deocamdată Guvernul nu a luat o decizie în privinţa numărului tururilor de scrutin, deşi sunt voci care spun că Dacian Cioloş ar putea să schimbe legea prin ordonanţă de urgenţă. După discuţiile de azi, premierul se va întâlni şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Klaus Iohannis
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close