Antena 3 CNN Politică Legea responsabilităţii fiscale va fi dezbătută de urgenţă, votul final va fi dat pe 23 martie

Legea responsabilităţii fiscale va fi dezbătută de urgenţă, votul final va fi dat pe 23 martie

Legea responsabilităţii fiscale va fi dezbătută de urgenţă, votul final va fi dat pe 23 martie
Sursa foto: Camera Deputaþilor
08 Mar 2010   •   18:05

Camera Deputaţilor a decis, luni, în absenţa parlamentarilor PSD şi PNL, ca proiectul legii responsabilităţii fiscale, întocmit de Guvern, să fie dezbătut şi votat în regim de urgenţă până la data de 23 martie.
Liderul grupului PDL Mircea Toader a propus acest calendar, invocând faptul că acest proiect a trecut de Senat şi are în vedere priorităţile şi termenele pe care Guvernul le are de îndeplinit în acordul cu FMI, precum şi modul de utilizare a banului public.
La Cameră, acest proiect va intra în dezbatere pe fond la Comisia de buget, finanţe şi va primi avize de la Comisiile de politică economică, administraţie publică şi juridică.
Toader a propus ca până la 15 martie să poată fi depuse amendamente, până la 17 martie să se elaboreze raportul, iar în 23 martie să fie dat votul final în plen la proiectul responsabilităţii fiscale.
Toader a făcut această propunere în plen deoarece Biroul Permanent nu s-a putut întruni din cauza cvorumului, reprezentanţii PSD şi PNL boicotând activitatea legislativă a acestei camere ca protest faţă de adoptarea legii statutului funcţionarilor publici în forma dorită de actuala putere.
Senatorii au adoptat, pe 3 martie, cu amendamente, proiectul legii responsabilităţii fiscal-bugetare, care stabileşte limite privind rectificările bugetare efectuate în cursul anului, regulile fiscale privind cheltuielile totale, cheltuielile de personal şi deficitul bugetar.
Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare procedurile de elaborare a bugetelor multianuale, prevede înfiinţarea unui Consiliu fiscal, ca autoritate independentă, compusă din cinci membri pentru a asigura o analiză independentă şi de specialitate a prognozelor macroeconomice şi bugetare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close