Antena 3 CNN Politică Legile salarizării unice şi de reorganizare a instituţiilor publice, promulgate de preşedintele Băsescu

Legile salarizării unice şi de reorganizare a instituţiilor publice, promulgate de preşedintele Băsescu

Legile salarizării unice şi de reorganizare a instituţiilor publice, promulgate de preşedintele Băsescu
Sursa foto: Traian Bãsescu
05 Noi 2009   •   13:28

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat joi, legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi cea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în ciuda avertismentelor formulate de sindicate că vor relua protestele dacă aceste acte normative intră în vigoare.

Gestul prezidenţial vine după ce Curtea Constituţională s-a pronunţat miercuri pentru constituţionalitatea acestor legi, contestate în trecut de PNL. Curtea amânase iniţial, pentru 9 decembrie, discuţiile pe sesizările PNL pentru o analiză mai profundă, dar a decis să se reunescă de urgenţă pe aceste subiecte, pe fondul semnalelor transmise de FMI.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. De asemenea, şeful statului a semnat şi promulgarea Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Preşedintele Traian Băsescu anunţase, încă de miercuri seară, că în cursul zilei de astăzi va semna decretele de promulgare, chiar dacă se va stabili că vor fi necesare unele îmbunătăţiri, pe care le va discuta ulterior cu partidele.

"Intenţia mea este să le promulg. În noaptea aceasta sunt la analiză la departamentul de specialitate şi intenţia mea este să le promulg chiar şi în condiţiile în care se va constata că sunt necesare unele îmbunătăţiri în continuare", a spus şeful statului.

El a subliniat că promulgarea acestor legi este importantă din perspectiva acordurilor cu FMI. "Important este ca angajamentele cu FMI să fie respectate, urmând ca eventualele observaţii să le negociez cu partidele politicie spre a fi îndreptate, dacă va fi cazul", a mai spus şeful statului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close