Antena 3 CNN Politică Lia Olguța Vasilescu: Conform legii bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță tăiate

Lia Olguța Vasilescu: Conform legii bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță tăiate

Conform declarațiilor făcute de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, voucherele de vacanță erau cuprinse în sporul de 30% pe care bugetarii îl aveau de încasat și în mod normal statul are datoria de a aloca bani în locul acestui voucher.

Lia Olguța Vasilescu: Conform legii bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță tăiate
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   13:47

„Să vă spun ceva de voucherele de vacanță, despre care nu a vorbit nimeni până acum. Să știți că voucherul de vacanță era prins în sporul de 30% pe care îl luau bugetarii.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

„Au eliminat voucherul de vacanță, în mod normal dacă merg pe lege trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanță.

Și atunci întrebarea este: ‘Ce se urmărește, numai să omori HoReCa?’

Noi am introdus voucherul de vacanță să salvăm turismul din România. În doi ani de când s-a introdus voucherul de vacanță turismul a asigurat 45.000 de locuri de muncă, astea se pierd când nu mai este voucherul de vacanță”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu demontează toate declarațiile Ralucăi Turcan: "Acești oameni fie mint cu nerușinare, fie nici măcar nu au citit legea"

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a acuzat-o pe Raluca Turcan, care conduce acum același minister, că minte atunci când vorbește despre sporuri de 85% la anumiți bugetari, arătând că legea aflată în vigoare prevede clar un plafon maxim pentru sporuri.

Olguța Vasilescu a explicat la emisiunea Sinteza Zilei, de miercuri seară, la Antena 3, că Legea Salarizării prevede clar un plafon de 30% pentru total sporuri de care poate beneficia un angajat.

"Eu cred că acești oameni fie mint cu nerușinare fie nici măcar nu au citit Legea Pensiilor sau Legea Salarizării. Pentru că se discuta aici despre sporuri de 90%, i-am tot auzit zilelea acestea. Va rog frumos să citiți articolul 25 din Legea Salarizării și să vedeți că nu pot să treacă de mai mult de 30% sporurile cumulate pe ordonatorul de credit."

×
Parteneri
Primele imagini exclusive din timpul atacului de la Padina!
x close