Antena 3 CNN Politică Liberalii anti-moţiune, avertizaţi de Antonescu: Programul meu nu lasă spaţiu de negociere

Liberalii anti-moţiune, avertizaţi de Antonescu: Programul meu nu lasă spaţiu de negociere

Liberalii anti-moţiune, avertizaţi de Antonescu: Programul meu nu lasă spaţiu de negociere
Sursa foto: Crin Antonescu
23 Feb 2010   •   13:26

Liderul PNL, Crin Antonescu s-a arătat marţi, foarte iritat de presupusa existenţă a unui grup de 15 parlamentari PNL care ar strânge semnături împotriva introducerii votului pe liste la Congresul PNL din 5-7 martie. În debutul prezentării propriei sale moţiuni ?Prin noi Înşine, acum?, deviza vechilor liberali interbelici, Antonescu şi-a avertizat colegi de partid că acest program nu este negociabil în nici un fel. El a reiterat că în cazul în care la Congres nu va exista susţinere pentru proiectul său de ?însănătoşire? al partidului, nu se va agăţa de scaunul de lider de partid.

Mai mulţi parlamentari liberali au iniţiat o acţiune de strângere de semnături printre colegii de partid împotriva modificării Statutului PNL în sensul alegerii conducerii partidului pe bază de concurs de moţiuni, procedură care presupune aplicarea principiului listei închise, respins deja la PSD. Potrivit unor surse liberale, petiţia în cauză ar fi fost semnată până acum de aproximativ 15 parlamentari, printre care s-ar număra actualul prim-vicepreşedinte Ludovic Orban, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi susţinătorii acestora: Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Cristian David, Eugen Nicolaescu, Adriana Săftoiu, Gabriel Berca, Mihai Banu şi Tudor Chiuariu.

?Sursele pare a nu înţelege că ne aflăm într-o competeţie cu regulile schimbate. Nu am iniţiat, nu am participat şi nu voi participa pâna la Congres la nici un fel de negocieri. Mi-am prezentat ideile principale. Vom avea şi întâlniri cu colegii din ţară şi voi discuta ceea ce doresc să fac. Nu este nimic de negociat aici. Eu am spus foarte limpede. Solicit modificările statutare prin moţiunea pe care o propun, un mandat special de la electoratul care mi-a dat votul la prezidenţiale şi partidului ca să fac ceea ce am promis în faţa acestui electorat. La răspunsul celor două milioane de români care mi-au acordat votul, răspunsul PNL trebuie să fie cel pe care îl propun. Pentru asta nu există spaţiu de negociere şi nu avem ce negocia. Nu am nici un fel de combinaţie, nici un fel de discuţie cu cineva din PNL în legătură cu prezenţa sau absenţa unui coleg din viitoarea echipă de conducere. Voi face publică echipa la momentul potrivit? a replicat Antonescu.

Antonescu a explicat că nu vede de ce ar oferi concesii altora pentru a i se permite să aducă partidul într-o direcţie sănătoasă.

?Am spus că dacă primesc acest mandat, îmi asum pentru următoarele 1000 de zile conducerea PNL în direcţia cerută de electoratul nostru. Dacă nu mi se acordă acest mandat evident că renunţ în a mai candida. Nu doresc şi nici nu am nici un motiv să fac concesii sau negocieri pentru a duce partidul într-o direcţie sănătoasă? a mai afirmat preşedintele PNL.

Marius Vulpe, Antena3.ro


×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close