Antena 3 CNN Politică Liberalii atacă dur după apelul lui Tăriceanu de refacere a USL. Noul Guvern, votat MARŢI în Parlament

Liberalii atacă dur după apelul lui Tăriceanu de refacere a USL. Noul Guvern, votat MARŢI în Parlament

Liberalii atacă dur după apelul lui Tăriceanu de refacere a USL. Noul Guvern, votat MARŢI în Parlament
de O.P.    |    S.T.    |    26 Feb 2014   •   14:24

La ora 16.00 începe prima şedinţă de guvern fără miniştrii liberali, care au demisionat în bloc în această dimineaţă.

În locul lor, au fost numiţi deja interimari dintre ceilalţi membri ai cabinetului.

Între timp, Călin Popescu Tăriceanu a fost la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Ponta despre salvarea USL. Tăriceanu i-a cerut astăzi lui Crin Antonescu să revină asupra deciziei de rupere a Uniunii Social Liberale.

UPDATE: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că a fost sunat de către premierul Victor Ponta, care i-a propus să discute despre susţinerea noului Guvern.

UPDATE:
Numirea miniştrilor interimari a fost publicată în Monitorul Oficial.

UPDATE:
 Şedinţa de guvern a fost convocată la ora 16.00.

UPDATE:
 Şeful ANAF, Gelu Diaconu, refuză să demisioneze din postul pe care îl deţine.

UPDATE:
 Liberalii atacă dur după apelul lui Călin Popescu Tăriceanu de refacere a USL. Tăriceanu vrea să rupă PNL şi ar trebui exclus din partid, spune liderul deputaţilor liberali, George Scutaru. Într-un comunicat, oficialii PNL spun că fostul premier acţionează pe cont propriu în negocierile cu Victor Ponta şi nu are susţinerea PNL în acest demers.

UPDATE:
 Senatorul PNL Puiu Haşotii consideră că apelul lui Cătălin Popescu Tăriceanu este "inutil şi păgubos".





UPDATE:  În cursul zilei de miercuri este de aşteptat ca miniştrii liberali să susţină conferinţe de presă, pentru a-şi prezenta bilanţul mandatului.

UPDATE: Mariana Câmpeanu a venit la Guvern Mariana Câmpeanu a venit la Palatul Victoria, unde premierul Victor Ponta îi aşteaptă pe miniştrii PNL să îşi depună demisiile.



Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri seară, că miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, iar astăzi îşi vor părăsi fotoliile. Potrivit acestuia, ei ar trebui să îşi depună demisiile la Registratura Guvernului, în această dimineaţă. Liderii PNL au adoptat, ieri seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

"Miniştrii noştri pe care îi şi vedeţi aici alături de noi, cu excepţia doamnei Mariana Câmpeanu care din probleme de sănătate, probleme medicale, nu a participat la această delegaţie, dar care a luat cunoştinţă de decizia noastră şi ne-a anunţat că fără nicio ezitare o asumă şi o urmează. Miniştrii noştri practic au anunţat demisia din punct de vedere politic, mâine în cursul dimineţii până în ora 12 toţi demnitarii şi ceilalţi demnitari, secretarii de stat şi cei asimilaţi îşi vor depune legal, oficial, birocratic demisia la Registratură Guvernului", a declarat Crin Antonescu, aseară, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Delegaţiei Permanente

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close