Antena 3 CNN Politică Ce i-au spus liderii coaliției lui Klaus Iohannis. Florin Cîțu: De mâine seară pornim la drum

Ce i-au spus liderii coaliției lui Klaus Iohannis. Florin Cîțu: De mâine seară pornim la drum

Liderii coaliției de centru-dreapta au declarat, marți seară, după consultările cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că i-au spus președintelui că sunt pregătiți să guverneze împreună, sprijinindu-l pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

Ce i-au spus liderii coaliției lui Klaus Iohannis. Florin Cîțu: De mâine seară pornim la drum
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    22 Dec 2020   •   16:58

"Așteptăm decizia președintelui și suntem pregătiți să derulăm toate procedurile pentru învestirea guvernului în cel mai scurt timp posibil", a spus Ludovic Orban

"I-am confirmat domnului președinte faptul că cele trei partide au format o coaliție și s-au pus de acord asupra lui Florin Cîțu, nominalizare pentru funcția de premier, că avem un program de guvernare finalizat și că vrem să începem cât mai repede guvernarea, vrem să avem un guvern învestit cât mai repede, săptămâna aceasta. I-am propus președintelui să lucrăm împreună, în parteneriat", a spus, la rândul său, Dacian Cioloș.

"A fost o discuție foarte pragmatică, i-am transmis că nu suntem o coaliție bazată pe un entuziasm nou, bucuroși că s-a întâmplat, ci una care își asumă foarte responsabil măsurile și ceea ce va urma în lunile și anii următori pentru România", a mențional Dan Barna.

"Am transmis președintelui intenția noastră de a colabora și de a conlucra pentru o perioadă de patru ani de zile, avem o responsabilitate uriașă, avem o oarecare experiență în a lucra în echipă și sunt convins că această perioadă care urmează, cu eforturile necesare, prin colaborare și creșterea gradului de încredere, va însemna un lucru bun pentru România. De aceea eu sunt optimist astăzi", a adăugat Kelemen Hunor.

"I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare în acest moment dificil pentru România, că vom continua ceea ce am început în acest an și că avem un program de guvernare care aduce multe măsuri importante pentru perioada următoare. (...) De mâine seară pornim la drum", a precizat, la rândul său, și Florin Cîțu, premierul propus al coaliției.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close